menfaati için dinini değiştiren ırk

talas savaşı'nda yer alan bir toplumun ibretlik hidayet öyküsünü bilirsiniz. kazanacak tarafın belli olmasıyla savaş esnasında taraf değiştirip ganimetten pay alırlar. daha fazlasını nasıl edebiliriz, düşüncesiyle nasıl yanlayacaklarını bilemeyip düşünmeden, sorgulamadan inançlarını değiştirirler.

bu ırkın diğer bazı kabileleri, toplumları da kılıç zoruyla din değiştirmişlerdir; bunu da net bir şekilde yazıyor tarih. eyyamcılığın bu kadarına da pes diyorum açıkçası. madem böyle bir din var; dinle, oku, kafana yatıyorsa iman et. bi'şeyleri değiştirmek için niçin kabakuvvete ya da menfaate ihtiyaç duyuyorsun? adam olmak bu kadar zor değil.

şunu düşünüp gülmeden edemiyorum; ya biladers, sen menfaat için ya da yenildiğin için eziklikten dinini değiştirmiş bir toplumsun, kalkmış bir de islam'ın bayraktarlığını, ortadoğu'nun liderliğini falan yapmaya kalkıyorsun. tamam, hasbelkader batı'nın orta çağdaki mallığı ve arapların tembelliğinden dolayı bir müddet dünyaya egemen olmuşsun ama takke düştü, kel göründü işte.

cübbe giydin, sarık taktın; sonra şapka taktın, laiklik getirdin. biraz o alfabeyi, biraz bu alfabeyi kullandın. bi' karakterin olsun artık ya. bir de utanmadan tarihiyle falan övünüyor. rabbime teşekkür ederim ki anne tarafından arnavutum da bu saçmalıklardan kaçıp sığınacak güzel bir etnisitem var.