bugün

din birlestirici bir cimentodur

istiklal harbi'ni sırt sırta,omuz omuza veren türkler ve kürtleri birleştiren ve bugün yaşadığımız toprakların vatanlaşmasını sağlayan çimento olarak dinimizi hatırımıza getirirsek son derece olduğu ortaya çıkan cümle.

adına kürt sorunu denilen meselenin başlangıç tarihinin ulus devlet olduğumuzun ilan edildiği tarih olduğu hatıra getirilirse,din çimentosunun ortadan kaldırılma teşebbüsünde bulunmasıyla etnik problemlerin günyüzüne çıktığı gerçeği kolaylıkla görülebiliyor.

bu dediklerime "vay hain"diyerek nazar eyleyen güruha,21 nisan 1920'de,yani birinci meclis açılmadan önce mustafa kemal'in yaptığı meclis açılış konuşmasını hatırlatmak,hatta direk kopyalamak isterim:

"- Allah'ın lütfuyla Nisanın 23ncü Cuma günü, Cuma Namazından sonra Ankarada Büyük Millet Meclisi açılacaktır.

- Vatanın istiklali, yüce hilafet ve saltanat makamının kurtarılması gibi en önemli ve hayati görevleri yapacak olan Büyük Millet Meclisinin açılış gününü Cumaya rastlatmakla, o günün kutsallığından yararlanılacak ve bütün sayın milletvekilleriyle Hacı Bayram Veli Camii Şerifinde Cuma namazı kılınarak Kuranın ve namazın nurlarından da feyz alınacaktır. Namazdan sonra Sakal-ı Şerif ve Sancak-ı Şerif alınarak Meclisin toplanacağı yere gidilecektir. Meclise girmeden önce bir dua okunarak kurbanlar kesilecektir. Bu merasimde Camii Şeriften başlayarak Meclis binasına kadar Kolordu Komutanlığınca askeri birliklerle özel tören düzeni alınacaktır.

- Açılış gününün kutsallığını belirtmek için bugünden başlayarak vilayet merkezinde Vali Beyefendinin düzenleyeceği şekilde hatim indirilmeye ve Buhari Şerif okunmaya başlanacak ve hatm-i Şerifin son kısımları uğur getirsin diye Cuma günü namazdan sonra Meclisin toplanacağı yerin önünde tamamlanacaktır.

- Kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde bugünden itibaren aynı şekilde Hatm-i Şerifler indirilmesine ve Buhari Şerif okunmasına başlanarak Cuma günü ezandan önce minarelerde sala verilecek, vatan ve milletimizin kurtuluşu, selameti ve istiklali için dua edilecektir. Bu dini ve vatani merasim yapıldıktan ve camilerden çıkıldıktan sonra, Osmanlı vilayetlerinin her tarafından hükümet konağına gelinerek Meclisin açılmasından dolayı resmi tebrikler yapılacaktır. Her hafta Cuma namazından önce uygun şekilde Mevlid-i Şerif okunacaktır.

(Atatürkün Bütün Eserleri C.7, S.344,345)

Mustafa Kemal

biliyorum ki bazılarının hevesi kursağında kaldı,bana kemalist salvolarla saldırma hazırlıklarına karşı onlara biraz can yakıcı bir "önleyici atak"ta bulundum.hep siz mi istismar edeceksiniz canım,bırakın biraz da biz edelim!