bugün

kurtceye tahammulsuzluk

normalde olmayan ve tamamen bir kisim insanlarin on kabuleriyle sekillenen bir durumun ifadesi.

bu durum her iki tarafi da kapsar. yani hem kurtce'ye tahammul edemeyenleri, hem de kurtce'ye tahammul edilmedigini dusunenleri. zaten bu tur yaklasimlarin dillendirilmesi bu iki ucta yasayan ve sayilari kaale alinmayacak olan marjinal gruplarin isidir.

akl-i selim sahibi olanlarda maalesef kuyuya atilan tasi cikarmaya gayret eder ve bu marjinal gruplarin reklamini yaparlar istemeden de olsa. sonra bu bir kar topagi gibi yuvarlandikca buyur, bir daga donusur. asil olan o dagin altinda kimin ya da kimlerin kalacagidir.

oysa hakikat (hemen hemen) sudur: bu ulkede kurtce konusan insanlar var ve onlarin kurtce konusmalari normal sartlarda kimseyi rahatsiz etmez. belki kurtce bilmeyen birinin yaninda iki kisinin, o ucuncuyu unutup veya yok sayip kurtce konusmalari rahatsiz edici olabilir ki, bu durum ingilizce, rusca vb. icin de aynidir.

ama isin icerisine ne zaman boluculuk, ayrimcilik vb. ogeler girer, iste o zaman o bozuk niyetlerden de boyle hastalikli bir durum ortaya cikar. kurt, "beni kabul etmiyorlar, tahammul edemiyorlar" der. turk olan cikar "bunlar terorist" der ve bu muhabbet fasit bir daire icerisinde doner de doner. dondukce toplumu bir arada tutan degerleri torpuler.

isin asli ise sozun bittigi yerde anlasilir ama artik konusmaya ne gerek duyulur, ne de ihtiyac vardir. misal bugun bagdat'ta yasananlari hangi dilde anlatabiliriz acaba?

neyse...!