bugün

ahlaki çöküşün sebepleri

Bilimi ve gelişen teknolojiyi yanlış anlamak ve yanlış kullanmak, daha doğrusu yanlış anlamaktan ziyade bilim hakkında sadece okunmasını istenilenleri okudukları için verileni alıyorlar halbuki, bilim kimsenin malı değildir yorumlamak ve özgür düşünce ile bakmak lazım sahip olduğumuz ahlaki değerleri yenilemek gerekmeyebilir. insanlar bilmedikleri ilginç şeylere hemen inanabiliyorlar.

günümüz koşullarında hayatı eski zamanlarda ki hayata kıyaslarsak görürüz ki hayat şuan çok kolaylaşmış durumda yani insan oğlu keyfine uyanı kolay olanı seçiyor örneğin bir derste bile artık dinleme yapılmıyor ses kaydı alınıyor, fotoğraf çekiliyor not tutulmuyor.

zannımca dinde ve ahlak ta da durum böyle, kolay olanı seçmek gibi bir alışkanlık var. mesela işte veya arkadaşlık ta ahlaki ve etik kurallara pek eskisi kadar riayet edilmiyor veya aramak yerine mesaj atılabiliyor örneğin şu özel günlerde toplu mesaj olayıdır. çok saçmadır bana göre listemdeki hiç kimseye dönüş yapmıyorum toplu mesaj aldığımda.

edit : din ile alakalı örnek vermeyi isterdim fakat canımın sıkılmasını istemiyorum zira burada pek inanca saygı göremedim, yinde bunu genellemiyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar