bugün

sözlük yazarlarının itirafları

iki gündür ekşi'de takılıyorum. orayı neden bıraktığımı daha iyi anladım. bir statü göstergesi olur mu sözlük yazarlığı?
buraya en boktan fotolarımı bile attım. pek çok insanla konuştum, bazıları beni gerçekten şaşırttılar. ekşi sözlük öyle mi? insanlar kendi ütopyalarında yaşıyorlar. koduğumun sözlüğünde, veya benle konuşanlarda, hep bir üstten bakma hissi var. kendimi anlattığımda iki, üç fotoğraf attığımda ezilen tipler. entelektüel açıdan kendini üst düzey sanan ısparta, burdur, tekirdağ gibi yerlerde okuyan üniversite öğrencileri cirit atıyor. türkiye'de üniversite olduğunu sanan salt bir çoğunluk var, bunu da türkiye'nin mühendis alanında birinci olan üniversitesinde okuyan biri olarak söylüyorum. kendini beğenmişlik ve ego alıp başını götürüyor ordakilerde. daha karşıdakini tanımadan, mesajla laf sokmaya çalışanlar, dil kurumu gibi gramere dikkat eden embesiller. ayda 15-20bin kazanıyor diye kendini zengin sanan insanlar. eli pipisinde gezen onlarca asosyalin olduğu leş bir ortam. milliyetçilik gibi hastalıklı ideolojilerde yüzen insanlar, hem kürtçü hem türkçü.
insan gerçekten hayret ediyor.
halbuki, uludağ sözlük'ümüzde öyle mi? embesil sayımız fazla evet. ben de biliyorum ama koduğumun ülkesinin iq ortalaması 90. ee, maymundan hallice insanlar yaşıyor ülkede. yazar olmak için elekten geçmeyen bu kitle de dolayısı ile sözlüğe tecavüz ediyor ama gerçekten samimi ve vana yakın insanlarla tanıştım burada.
iyiki varsınız.
güncel Önemli Başlıklar