bugün

bağdat caddesinde yaşanan tecavüz olayı

Allah ım kimsenin başına vermesin. insanlardaki bu cesaret nasıl birşey anlamak mümkün değil ! bu tür olayların sonucunda çok ağır yaptırımlar uygulanmalı ve verilen ceza halka bildirilmeli ki caydırıcı olsun. malesef ki dünyanın her yerinde bu olaylar yaşanmakta. keşke yaşanmasa ama insanlardaki vicdan eksikliği bu duruma sebep. birde şunu söylemek isterim ki orta doğu da adamın tecavüzü düşünecek hali mi kaldı. her kötülüğü her iğrençliği bu bölgeye yormak ne derece doğru. her yerden haberiniz varmış gibi işte ortadoğu işte ülkemiz fasafisoları midemi bulandırıyor. ! bu sebeple aşağıdaki bilgiyi buraya yapıştırıyorum !!

Dünyada tecavüz oranlarının en yaygın olduğu ülkeler :



10 – ETiYOPYA

Etiyopy kadına yapılan şiddet oranlarının en yüksek olduğu ülkelerdendir. Birleşmiş Milletler raporuna göre Etiyopya’daki kadınların yaklaşık %60’i cinsel suçlara maruz kalmaktadır.

Etiyopya’da atla kız kaçırıp,zorla evlenme olayı çok yaygındır. 11 yasındaki kızların bile zorla evlenilmek için kaçırıldığına rastlanılmaktadır. Etiyopya’daki hükümet sivillere karşı tecavüz suçlamalarının merkezindedir.

9 – SRi LANKA

Sri Lanka devleti ülkede görülen tecavüz olayları için baş sorumlu tutulmaktadır. Tamil gerillaları ile yaklaşık 4 yıl önce biten savaştan sonra Sri Lanka devlet güvenlik güçlerinin ele geçirdikleri potansiyel kadın suçlulara yaygın bir biçimde tecavüz ettikleri saptanmıştır. Birleşmiş Milletler raporuna göre Sri Lankalı erkeklerin yaklaşık %14,7’sı hayatlarının belirli dönemlerinde tecavüze yeltendikleri, tecavüzü düşündükleri saptanmıştır.

8 – KANADA

Kanada’da tecavüz oranları yüksek seyretmektedir. Ülkede toplam 2,516,918 bildirilmiş tecavüz olayı yaşanmıştır. Bu sayı dünyadaki tecavüz oranlarının %6’sina tekabül etmektedir.Kanada’da her 3 kadından 1’sı çeşitli cinsel tacize maruz kalmaktadır.

7 – FRANSA

Fransa’da tecavüz 1980 yılına kadar suç sayılmamaktaydı. Ülkede yapılan çalışmalara göre yaklaşık olarak yılda 75 bin kadın tecavüze uğramaktadır.



6 – ALMANYA

Almanya tarihinde 240 bin kadının tecavüze uğrarken hayatını kaybettiği kaydedilmiştir. Bu ülkede de tecavüz oranı çok yüksektir.



5 – iNGiLTERE

Dünyada turistler için cazibe merkezi olan Ingiltere’de tecavüz oranı yılda yaklaşık 85 bin kadına tekabül etmektedir. Ayrıca yılda yaklaşık 400 bin kadın cinsel tacize uğramaktadır.



4 – HiNDiSTAN

Son yıllarda toplu ve vahşi tecavüzlerle gündeme gelen Hindistan’da tecavüz oranları oldukça yüksektir ve yıllara göre ivme kazanmaktadır. Uzmanlar yılda yaklaşık 25 bin tecavüzün yasal olarak bildirildiğini ancak devlete bildirilmeyen tecavüz oranının çok yüksek olduğunu vurgulamakta. Uzmanların araştırmalarına göre Hindistan’da her 22 dakikada bir tecavüz olayı gerçekleşmektedir.

3 – iSVEÇ

Dünyada refahıyla ve yüksek yaşam standartlarıyla öne çıkan isveç, en çok tecavüz olaylarının görüldüğü ülkeler arasındadır. Araştırmalara göre her 4 kadından birisi tecavüze maruz kalmaktadır. Avrupa’da en çok tecavüz olayı yaşanan ülkelerin başında isveç gelmektedir.

2 – GÜNEY AFRiKA

Yılda ortalama 70 bin tecavüz ve cinsel saldırı olayı yaşanmaktadır. Güney Afrika’da en çok görülen tecavüz olayı çocuklara ve bebeklere yapılan tecavüzdür. Tecavüz olaylarında verilen tutukluluk hali yaklaşık 2 yıldır.

1 – AMERiKA

Dünyada en çok tecavüzün gerçekleştiği ülke Amerika’dır. Amerika’da her 6 kadından birisi, her 33 erkekten de birisi tecavüz olayına maruz kalmıştır. Uzmanlar Amerika’da yaşanılan tecavüz olaylarının sadece %16’sının rapor edildiğini tahmin etmektedir.