bugün

türk sineması nasıl gelişir

Son zamanlarda farkettiğim kadarıyla, çoğu yerli film yapımcısı "zaten izliyorlar, niye gelişmek için kasalım?" mantığıyla hareket ediyor.

Sadece filmler değil. Dizi ve müzik sektörü de. Tabi ki konumuz film sektörü.

Aynı şeyler taklit edilip duruluyor. Tabi buna halkımız da izin veriyor. Çünkü, bir filme giderken o filmi beğenmeye, ağlamaya ya da gülmeye odaklanıyor.

Bu sezon arkadaş ısrarı yüzünden iki defa yerli komedi filmine gittim. "Güzel filmdi ama!" diye tepki almak istemediğim için isimlerini yazmak istemiyorum.

Iki Filmde de zırnık komik bir şey olmamasına rağmen, kendini gülmeye programlamış seyirci, osuruğa, küfre, cinsel espriye, milletin kavga etmesine basıyor kahkahayı.

Türk sinema sektörünü geliştirmek ise türk halkına kalmış bir şey.

ilk olarak kendini filmden keyif almaya programlamamak, abi film güzel olmayabilir zorlama senaristin istediği seyirci olmaya. Kimseye aldırmadan Çatır çutur yap eleştirini. Her şeyi bok gibi gören stan marsh gibi olmak lazım bazen. Tabi ayarında.

ikincisi gitmeden önce filmi iyi bir araştırmak, gerçekten iyiyse git. "Aa şunun filmi, hadi gidelim!" Mantığıyla hareket edersen, "şu" tabiki çaba göstermez. Adı yetiyor zaten.

Yerli filmler hakettiği muameleyi, reytingi gördüğünde, iyi filmler aradan sıyrılacak, yerinde sayanlar bu rekabet ortamında telaş içinde kendisini geliştirecek.

Çözümü özetlemek gerekirse, ey seyirci titre ve kendine gel!