bugün

zenci ile baş örtülü arasındaki farklar

zenciler yüzyıllar boyu köle olarak kullanılmı$, ikinci sınıf olarak görülmü$, ya$adıkları ülkenin %47 sinden çok daha az bir popülasyona sahip insanlardır. renklerini siyasal amaç olarak kullanmazlar, özgürlüklerini ararlar ve emperyalizmin içinde boğulurlar kimi zaman.

ba$örtülüler yüzyıllar boyu köle olmamı$lardır. ninelerimiz de ba$örtülü olduğundan saygı görmü$lerdir, bu ninelerimiz hiç bir zaman ba$örtüsünü siyasi simge yapmamı$, laik ninelerimiz olmu$lardır. $imdiki ba$örtülülerimiz ise, haklarıdır ki ba$örtüsüyle üniversiteye girmek isterler. ancak temiz bir özgürlük isteğinden çok, kirli bir politik oyun içerisinde.

bugün türkiye'de yoksulluktan okula gidemeyenlerin sayısı, ba$örtüsü yüzünden gidemeyenlerin sayısından kat ve kat fazla. ve yoksulluktan okula gidemeyen kızlarımız ise, bu dini bütün karde$lerimiz tarafından, 'sen kadınsın, kadın dediğin okula gitmez' söylemleriyle evde oturtulmakta, ba$örtüsü takma zorunluluğunda kalmakta.

peki vicdanınızla cevap vermenizi istiyorum sevgili yazarlar. hangisi daha önemli? eğitim hakkı mı, türbanla eğitim hakkı mı?
(bkz: provakatif ba$lık istemiyoruz)