bugün

ateist tanrıdan neden korkmaz

Atesit tanrının var veya yok olduğunu değil, TAnrı kavramının ispatlanamayacağını, bunu kanıtlayacak hiç bir mantıklı ve bilimsel delil olmadığını haliyle yok sayıldığını kabule der.

Ayrıca Tanrı denecek bir varlığın yani evreni ve içindeki sayısız canlıyı organize ederek üretecek bir varlığı 3-4 dinde bahsedilen akla mantığa hiç bir şekilde uymayan bir varlık olamayacağını ve ayrıca bu dinlere belirtilen şuursuzluğun,mantıksızlığın, saçmalığın dibine vurmuş kuralları koymayacağını, haliyle dinlerin ve dinlerdeki tanrı dahil bütün kavramların insan uydurması, siyasi çıkar ve insanları köleleştirmek için üretilmiş saçmalıklar dizini olduğunu bilir.

Ateist en başta dinleri ve bu dinlerin uydurduğu tanrı kavramını kabul etmez çünkü mantıklı, delili olan hiç bir yanı yoktur ve tamamen safsatadır.

Ateiste göre her şey realiteye, delillere, bilime, akla, mantığa ve gerçeğe uygun olmalı ve bunlar kullanılarak ispat edilmelidir. ispatlanır ise var sayılır, ispat edilemezse yok sayılır.

Bu nedenle de Ataizm bir tanrı daha doğrusu evreni ve içindeki her şeyi yatabilecek bir kavramı tamamen inkar etmez çünkü yok olduğuna dair de % 100 delil olması gerekir.

işin özeti Atesitler yani bizler sizlerin din adı altında uydurduğunuz hurafeler ve bunların tanrı adı altında kakaladığı ama aslında insan acımasız bir kral olan kişiyi kabul etmeyiz. Çünkü tamamen saçmalıktan ibarettir!

Dinlere inanmamak için sayılamayacak kadar çok mantıklı sebep olduğu gibi inanmak için bir tane dahi mantıklı sebep yoktur.