evrenin genişleme hızı

arttığı tespit edilen hızdır.

daha önceleri bilim insanları evrenin genişleme hızının düştüğünü düşünme eğilimindeydiler. zira evrenin genişleme hızı düşüyor olsaydı evrenin mekaniğini açıklamak daha kolay olacaktı. şöyle ki evrenin mekaniği:

"büyük patlama - genişleme - daralma - tekrar büyük patlama..." şeklinde izah edilebilecekti. "karanlık madde", "karanlık enerji" gibi henüz sadece matematik olarak varlığı tespit edilebilen kavramları ortaya atmaya ve araştırmaya lüzum olmayacaktı.

fakat sonradan yapılan gözlemler evrenin genişleme hızının azalmadığını, tam tersi arttığını gösterdi. genişleme hızının belirli bir süre sonra azalacağına dair bir işaret de bulunabilmiş değil henüz.

bu noktada komplo teorileriyle kafayı yemiş bir kısım dindarların ne kadar hatalı düşündükleri bir kere daha ortaya çıkmış oluyor. malum, bunların bir kısmı bilim insanlarının bazı organizasyonlar tarafından inancı yok etmek için görevlendirildiklerine inanırlar.

yahu -sözde- tek derdi inancı yok etmek olanlar böyle bir fırsatı kaçırır mıydı a şaşkoloz? ne gerek var evrenin genişleme hızının arttığını tespit edip, yayınlamaya? eğer olayı üçüncü paragrafta ifade ettiğim mekanikle açıklamakla yetinselerdi "evrenin ve maddenin sonsuz olduğu, o mekanikte tanrıya zerre yer olmadığı" görüşü daha da güç kazanmaz mıydı? bilim insanlarını -sözde- yönlendiren o "yapılar" (illüminati, uzaylılar, masonlar?..) neden bu yolu tutmadılar?

(bkz: cahillerin bize tepeden bakılıyor kompleksi)