bugün

bir yerli otomobil vardı ne oldu ona

Yerli tank yaptıklarını söylemişlerdi tank Güney Kore'nin üretimini durdurduğu XK2 Black Panther çıktı.

Yerli Atak Helikopteri yaptıklarını söylemişlerdi prototipi italyan Agusta A129 Mangusta çıktı. Uçamıyor.

Yerli uydu yaptıklarını söylediler bütün parçaları AB ve Çin yapımı çıktı. Uyduyu yörüngeye Çin yerleştirdi.

Yerli uçak desen sadece afişleri var. 10 yıldır yerli iHA yaptıklarını söylüyorlar ama ortada sadece bir tane prototip var.

Yerli oto ise GM'in üretimini durdurduğu bir araç çıktı. Bunlar sadece propaganda amaçlı, seçim öncesi seçmenleri kandırmaya yönelik girişimlerdir. Bu araç da AKP'nin yapıyoruz dediği bütün araçlar gibi prototip olarak kalır. 500 milyon dolar verirseniz her prototipi yaptırırsınız.

Önemli olan prototip yapmak değildir. Önemli olan bu araçların seri üretimidir. Türkiye'de bu araçların seri üretimini yapabilecek bir tesis var mı? Yok. Başbakan'a bu uçakları, tankları, helikopterleri nerede yaptıkları soruldu. Başbakan da ortada tesis falan olmadığından bunun gizli bir bilgi olduğunu söyledi. Oysa en az 10 bin kişinin çalışması gereken bir fabrika günümüz şartlarında gizli kalamaz. AKP'nin yerli oto yapıyoruz deyip yaptığı propaganda seçmeni kandırmaya yöneliktir. Samanı ineği ithal eden AKP yerli oto falan yapamaz. Arabanın dreksiyon simidini, tamponunu, farını, torpidosunu bile değiştiremeyeceksin, üzerine cafcaflı bir boya, pasta cila yapacaksın ortaya çıkıp yerli oto yapıyoruz diyeceksin. Bu işler öyle basit yürümez. Sıfırlanan paralarla Belçika'da mağaza kapatmaya benzemez.

http://odatv.com/images/r...cea8c0f25445c6c2fbc43.jpg
http://odatv.com/images/r...ddffc9342c81b833d11a1.jpg