bugün

1 ekim 2015 ahmet hakan a saldırı

abdi ipekçi'yi, uğur mumcu'yu ve nicelerini hatırlattı.

türkiye tarihinde tam 65 tane fail-i mechul gazeteci cinayeti var.

dünyanın hangi ülkesinde emsali görülmüştür, bakalım.

bunlar türkiye için ebediyete dek birer leke, aydınlanamayan birer oda olacakken ileri demokrasi naralarının (sözde) atıldığı bu yılda ünlü bir gazeteci yazarın saldırıya uğraması, üstelik bu saldırının bir adet milletvekilinin açık tehditi ve üstüne üstlük bir köşe yazarının (sözde) köşesinde yazdığı açık tehdit sonrası gerçekleşmesi kayıtsız, şartsız, koşulsuz, tartışmasız, her bir haltsız; korkunç düzeyde pis bir olaydır.

bir kesimi zanlılaştırmak amaçlı değil durumun vahametini vurgulamak amaçlı söylüyorum bunu. zira henüz olayın içeriği hakkında net bir sonuç göremedik.

fakat şunu da biliyoruz ki; yandaşları ve kuyruk takımı ( partisinin vekili, gazetesinin köşe yazarı ) mağdur ahmet hakan'a açık tehditler savururken, üstlerinin durumu kınaması (!) - tehditler sonrası tebessümlerde saklanırken- ve bu durumdan dahi mağduriyet çıkarma çalışmalarına yazılan ve söylenenlerle başlaması da oldukça gülünç. saldırı kim tarafından yapılmış olursa olsun, açık tehditler savuran, ahmet hakan'ı bir hedef tahtası olarak ön safa süren topluluğun bireyleri en az bu pis saldırıyı gerçekleştirenler kadar pis insanlardır; hatta ve hatta baş sorumlulardır.

bir gazetecinin ölüm tehditleri almasını, saldırılara uğramasını alkışlama arzusu içerisinde insanlar görüyorum.

bu topraklarda bir şeyler fail-i mechuller kadar ölü..