bugün

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Hangimiz bi baskasinin hatasinin sonucunu cekmedik ki? Hatta ne olduguna dair en ufak fikrimizin olmadigi olaylardan bahsediyorum. Birileri bunlar icin bizi cezalandirmadi mi? Peki biz hak ettik mi? Hayir degil mi hayir. Bir baskasinin hatasinin cezasini cekmeyi hic kimse hak etmez. Peki bize bunu yasatanlar rahatlar mi yani vicdanlari bir sorun cikarmiyor mu acaba? Bence ona da hayir demek lazim. Bir sorun olsa pisman olunurdu en azindan.

Peki ya biz bir baskasinin yaptigi yuzunden birilerini cezalandiriyorsak? O cezayi cektiyseniz akillanmissiniz demektir bu nedenle kirilmasi guc bir onyargi olusmustur haliyle. E o zaman bunun da cezasini ceken baska birileri vardir. Farkinda bile degiliz belki. Bakin gordunuz mu herkes birbirinin ayni. Ben iyiyim o kotu degil, hepimiz kotuyuz. Aradaki fark ince iste farkinda olamiyoruz belki kotu oldugumuzun ama farkinda olanlar bundan zevk aliyorlar. Emin olabilirsiniz buna.
Dusunmeden yasayamiyorum ben yok olmuyo surekli bir seyleri irdeliyorum kafamda oyle gorundugum kadar duz bi insan degilim. Hicbir sey umrumda degilmis gibi degil ruhsuz degilim sadece o bir maske. Basarili miyim? Kesinlikle evet. Memnun muyum bu durumdan? Evet. Cunku insan gucu sever guclu gorunmeyi sever. Ben de guclu gorunmeyi seviyorum. Oyle aglayarak zor durumda oldugumu belli etmiyorum aksine guluyorum hicbir sey yokmus gibi. Hem de insanlarin gozlerinin icine baka baka. O kadar iyiyim bu iste.
Kimseye belli etmeyin gercekte nasil biri oldugunuzu. Gercekte nasil biri oldugunuzu bilmeyi hak edecek insan yoktur. Bu sizin harika kisiliginizden dolayi degil tabi ki, siz de bir baskasinin ic yuzunu gormeyi hak etmiyorsunuz. Bu oyle bir sey yani anlatabildim mi? Cunku sizi gercekten taniyan insan/insanlar sizi cikarsiz sevmiyorsa -ki cikarsiz seven insan kaldi mi diye sormak isterim- bunu kullanir buna emin olun. Eger bahsi gecen cikarsiz sevebilecek insanlar varsa o da sizi uzmemek icin ne yapmasi gerektigini bilir ama bu risk edilecek bir sey degil o yuzden birakin bilmesinler.

Uzun lafin kisasi diycem ama yukarda neler yazdigimi tam hatirlamiyorum sadece bi anda icimden gelenleri yazdim iste. Hadi kalin saglicakla.