bugün

türklerden önce kürtler vardı

Kürtlerin Biz Türklerden önce Anadolu'daydık yalanı.

internette çeşitli ortamlarda Kürtlerce dillendirilen bu söz bazı Türklere dahi inandırılmıştır. Elinin altında tüm dünyadaki tüm bilgilere ulaşabilme gibi bir imkan olunmasına rağmen kimse bunu araştırmaz ve bu uyduruk teze inanır.

Birazdan bu konuyla ilgili konuşacağım ancak Kürtlerin veya diğer milletlerden kişilerin ortaya attığı bu iddianın doğruluğu kabul edilse bile bunun üzerinden milletleri, insanları suçlamanın veya onlardan çeşitli haklar talep etmenin ya da buna göre yeni bir düzen kurmanın saçmalığını açıklamaya gerek yoktur.

Öncelikle Anadolu'da vaktinde Yunanlardan önce birçok millet yaşamıştı ve aynı şekilde Mezopotamya'da ve çevresinde Kürtlerden önce birçok millet yaşamıştı.

Urartular, Hititler, Lidyalılar... Bu milletlere neler olduğu hiç konuşulmuyor nedense.

Bizans bir döneminde tüm Anadolu'ya egemendi. Yunanlar genelde kıyı şehirlerinde yaşarlar ve ticaret ile geçinirlerdi. iç bölgeler ise oldukça tenhaydı ve burada yaşayan insaların büyük bir kısmı adı geçen eski Anadolulu milletlerdendi.

Karadeniz'in kuzeyinden Balkanlara gelen çeşitli Türk grupları olan Avarlar, Kumanlar, Peçenekler ve Bulgarlar Bizans tarafından yoğun nüfusu olan Balkanlardan alınarak Anadolu'ya yerleştirildi. Ve bu olay 9. ve 10. yüzyıl zamanlarında yaşanıyordu yani 1071'den çok daha önce.

Bizans Balkanlar'daki ve Anadolu'daki Türk halklarını savaşçı kimliklerinden öte bol bol paralı asker olarak kullanmıştı hatta öyle ki bunları Selçuklulara karşı bile ileri sürdü. Ancak kendi insanlarına karşı savaşmak istemeyen bu halklar Selçukluların kısmen de olsa kolay bir zafer kazanmasını sağladılar.

Türk akıncıları daha 4. yüzyılda yaptıkları keşif akınlarında Kars'ı ele geçirdilar ve burayı bir süre egemenlikleri altında tuttular.

Hazarlar vaktinde tüm Kafkasları, Don ve Volga ırmaklarının güney kesimlerini, Kırım'ı, Azak Denizi'ni egemenliği altında tutuyordu ve etki alanları Doğu Anadolu, Ukrayna ve Steplere kadar yayılıyordu.

8. yüzyılda Türkler Türkmeneli adı verilen bölgeye yerilen yere yerleşip burayı yurt eylediler. Ki bize öğretilen 1071'den daha önce bir tarih yani daha kutsal olması lazım aslında. Musul, Kerkük, Erbil başta olmak üzere. ancak şuanda ortalama bi türk insanının buralarla ilgili bilgisi sadece bu şehirlerin adlarından ibarettir.

Bugün Kürtlerin çoğunluk olarak yaşadığı yerler olan Diyarbakır, Siirt, Mardin, Muş, Bitlis'te eskiden Türk sayısı oldukça yoğundu ve çoğunluktu. Osmanlı Padişahı, Kürtlerin buradaki Türkleri Şii veya Alevi olmaları sebebiyle öldürmelerine izin ve destek verdi. Artukluların, Inallıların, Dilmaçlıların ve daha sonra Akkoyunluların, Karakoyunluların yüzyıllarca yönettiği ve Türk toprağı olan bu yerlerde artık Türk sayısı azınlık oldu. Türkçe konuşmaların azalması sebebiyle Sünni Türklerin bir kısmı Kürtleşmeye başladı.

Bir diğer katliam da Ermeniler tarafından yapıldı. 400,000 kadar Türk'ün Van, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum'da öldürülmesi. Katliamlar sırayla ve karşılıklı yapıldı ve artık bu bölgelerde baskın grup olarak Kürtler ön plana çıktı. Van'da bir kaç köy ve ilçe dışında tamamen Kürtleşti. Ağrı da aynı şekilde tabi daha sonra Ermenistan'la yapılan anlaşma sonucu Erivan bölgesinden gelen bazı Azerbaycanlılar buraya yerleştirilerek bir miktar Türk nüfusu yerleştirilmiş oldu ama hala ezici çoğunluk Kürt'tü. Iğdır'da katledilen Türkler yerine Azerbaycanlılar yerleşti ve çoğunluk Türk oldu ancak son zamanlarda Kürtler nüfus olarak dengeyi sağladı.

Kürtlerin anavatanı Mezopotamya olmayıp Zağros Dağları'dır. Buradan zamanla vaktinde Süryani bölgeleri olan Hakkari ve Duhok'a, ve daha sonra da Şırnak, Siirt ve Erbil'e yayıldılar. Türk devletleri tarafından inanılmaz haklara sahip oldular ki bunu en çok yapan ve haddini aşan yine osmanlıdır. Öyleki Kürtlere Kars, Erzurum, Kayseri, Sivas, Adana, Maraş ve hatta Ankara'daki otlaklıklarda hayvanlarını otlatabilme izinleri verildi.

Urfa Türkleri, Fransızlara karşı direnip şehit olup şehirlerini savunurken Kürtler hayvanlarını otlatmakla meşguldü. tıpkı kafkas cephesinde amansız savaşlar verilirken olduğu gibi. zaten ordudaki az sayıda kürt de firar edip çeteler kurmuş ya da düşmana sığınmıştı.

Sonuç olarak o bölgedeki Türkler işte bu gibi olaylarla yok edildi ve Kürtler yayıldı.

Yani Kürtlerden önce Anadolu'da olanlar yine Türklerdi.