bugün

dersleri takmıyor görünüp hepsinden geçen insanlar

amına koyulası insanlardır.

ders esnasında hocayı dinlemeyip, dinlemediğini göstermek için kıçını yırtarlar. mümkünse yanındaki tiplere hoca hakkında espri yapıp sürekli olaraktan da "abi ne sıkıcı ya" derler. tenefüste sınıftan genellikle en erken çıkanlardır. bölümdeki/sınıftaki arkadaşlarıyla kesinlikle ders konuşmamaya çalışırlar. hatta kendilerine dersle ilgili soru soran arkadaşlarına gülümseyip "beeen, deeeers?" gibisinden laflar ederler.

ancak dersler bitip de eve gidince, dünyayı bir yana bırakıp çalışmaya koyulurlar. masa başında uyuma derecesine varacak derecede ders çalışırlar.bu esnada da yine tedbiri elden bırakmayıp msn açık tutarlar, genelde de "film izliyorum", "oyun oynuyorum"... gibi msn de iletilerini görenlerin "abi bu adam da dersleri hiç sallamıyor" şeklinde düşüncekleri iletileri koyarlar msn'e.

sınav çıkışlarında iki, üç opsiyonla oynar bu tipler. ya çok kötü geçtiğini söyleyip, sınavlar açıklanınca "salladım tutmuş la hepsi" gibisinden mantık zorlaması opsiyonunu seçerler ya da kendilerine zeki görünümü verecek "abi dersi takip etmekle alakası yok hepsi şuradan buradan bilgilerle yapılabilirdi" derler. yine de en sağlam opsiyon "kopya çektik"tir. böylece aynı zamanda hanesine "uçuk", "çılgın" gibisinden sıfatlar yazdırmayı başarırlar (bir taşla iki kuş).

tüm bu davranış bozukluğunun altındaki tek dert milletin kendileri hakkında "ulan ne zeki çocuk bak hiç sallamıyor dersleri ama takır tukur geçiyor" şeklinde düşünmesidir. ayrıca böyle yaparak daha "cool" bir yapı sergilediğini düşünmektedir bu tipler. olan da yine bu tiplerin samimi, içi dışı bir arkadaşlarına olmaktadır. garibanlarım, arkadaş grubundan etkilenerek "ya zaten kimse çalışmamış, çalışmıyor, ben de öyle yapayım" şeklinde düşünürken ve dersleri takmiyor gorunup hepsinden gecen insan modelinden "abi ben de çalışmadım" desteğini alırken hayatının kazığını yemektedir de haberi yoktur. evet.