bugün

misafirlige gidilen evde tuvalete girmek

bazı insanlar için felakettir. imkanlar dahilinde tuvalet ihtiyacının sonraya ertelenmesi şiddetle önerilir tarafımdan. *
yok tutamıyorsanız bir şekilde gideceksinizdir tuvalete zor da olsa.
tuvalete girdiğinizdeki ruh haliniz biraz da ortama bağlıdır. yani tuvalete girmeden önceki bulunduğunuz ortama. salonda oturuyor ve kasıla kasıla bir hal oluyorsa herkes o tuvaletten hayır gelmeyeceği kesindir.
bu kasıntı kokan salondaki insanlar hiç tanımadığınız ailenizden ya da arkadaşlarınızdan biri vasıtasıyla ilk kez gördüğünüz ve sohbet açmaya çalıştığınız insanlar olabileceği gibi uzak yakın farketmez aranızda sıcak bağların olmadığı akrabalarınızda olabilir.
durum bir yerden sonra öyle içinden çıkılmaz bir hal alır ki salondakilerin akraba olması kişinin lanetlenmiş olmasıyla eşdeğerdir. zira böyle bir şansızlık başka kimde olabilir? akrabadır bu akraba! her an görüşebilme ihtimali olan ve göreceği -eğer hızlı ve çevik değilseniz mutlaka yakalanırsınız- manzarayı en az 10 yıl başınıza kakacak sinsi bir düşman. akraba!
eğer salondakiler yeni tanıştığınız kişiler olursa bir anlık rezillik yaşar bünye. daha sonra yüzlerine bakmamak ve izinizi kaybettirmek olağandır. bu durum hatırladığınızda garip bir şekilde utandığınız ve unutmak için büyük çaba harcadığınız berbat bir anı olarak kalır sadece.
peki ya diğer ihtimal. hayatınızı kemirecek bu insanlardan birine yani akrabalarınızdan birine yakalanırsanız ne olacak?
hele ki bu akraba yaşlı bir teyzeyse ve siz gençlik çağındaysanız.
ve işte ortamın yeni konusu olmuşsunuzdur. saatlerdir kasım kasım kasılan tüm salon halkı şimdi katılarak gülmektedirler. tabi teyzenin kişiliğine de bağlıdır bu ama genelde böyledir.
işte tüm bunlara neden olur misafirliğe gidilen evde tuvalete girmek. son derece mantıksız bir eylem olduğu gibi yapanın aklından da şüphe duyarım.