bugün

ulusalcılık

CHP'nin bugün ki kimliğidir. Vatandaşlığa dayalı ulus oluşturma planındadırlar. "Ne mutlu Türküm diyene" lafıyla Gazi'nin vatandaş olarak herkesi Türk saydığını zannedenler olabilir.

1-) "Milliyetin çok bariz vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

2-)"Türk, Türk olduğu için asildir. çoğumuz, büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın içinde buluruz."

3-) "Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

4-) "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur."

5-) "Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir."

diyen birisinin ulusalcılığın babası olabileceğini zannederler. Ancak öyle değildir. ileride sorun çıkarmamaları için bazı etnik zümrelere mecburen devletin hukuken görevi olduğu için Türklük içine koymuştur. Ancak vatandaşlık, ulus oluşturmaz. Dil,kültür ve ortak gaye gütmeleri gerek. H.Nihal Atsız'a göre, Türk milleti; soydan ve aklında hiçbir ırk bağlılığı beslemeyip tamamen Türklük içinde eriyen fertlerden oluşur. işte aslında Kemal Paşa'nın da gayesi buydu. 1937 Tunceli isyani sırasında bölgeye giden CHP'liler halka "Siz aslında Türk soylusunuz" gibisinden propaganda yapmalarından anlıyabilirsiniz. Asimile olması için Misak-ı Milli içindeki bazı zümreleri Türk saymıştır. Buna Rum,Ermeni vs. de dahil. Ancak bugün bazıları Türkiye'den kopmamak ve anadil konuşma gayesi güdüyorlar. Ve chp de bunları destekliyor. Ulusal kimlik gerçekleşmez bu şekilde. Ya Türkleşirsiniz ya da Türkiyelileşirsiniz. Ulusalcılar Türkiyelileşme taraftarı gibi duruyor. Çünkü birisi ana dilini konuşmak isterken ayrıca "Ben K*rdüm ancak Türküm" diyemez. Onu diyen olursa bu ülkeye tam olarak bağlılığı olamaz. Kendisini bir tık ayrı görme çabasına girer çünkü Türk kelimesi de bir nevi etnik kelimedir.