bugün

ekonomik kriz ihtimalinin düşük olması

kesinlikle yanlış olduğunu düşündüğüm olasılıktır, zira türkiye'de 2008 yılının ortalarında ciddi bir kriz olma olasılığı yüksektir.

olay sadece borçların uzun vadeli olmasıyla ilgili değildir. zaten uzun vadeli olması da borç verenin işine gelir faiz açısından.

sayın başbakan'ın açıklaması ülkeye yabancı sermayenin akın ettiği yönünde. ancak bu yabancı sermaye buraya gelip de fabrika kurmuyor ki! alışveriş merkezi kuruyor, yani üretime değil tüketime yönelik yatırımlar yapılmakta. bu tip yatırımları yapan adamlar zaten kumar oynayan, kısa vadede büyük kar elde edip sonra da kaçıp giden yatırımcılardır. ülkede üretim namına bir tek çivi bile çakılmazken, enflasyonu düşürmek adına işsizlik körüklenirken (bkz: philips in enflasyon-işsizlik eğrisi) ve kişi başına gelir azalırken krizin olmayacağını kimse söyleyemez.

ayrıca şuan dolar fiyatlarının tüm dünyada bu kadar düşmesi abd ekonomisini yani dünya ekonomisinin lokomotifini vuracaktır. bir siyasi açıklamada bile etkilenen borsamız esnek bir yapıya sahip olduğu için bundan en çok zarar gören ülkelerden birisi olacağımız ve o kriz dalgasının bize gelene kadar tsunami olacağı aşikardır.
güncel Önemli Başlıklar