bugün

kadir gecesi

öyle bilinen türden inançlı bir insan değilimdir. benim kendime has bir inanç biçimim var ve böyle de mutluyumdur.

ama şunu da belirtmek isterim ki bundan seneler önce bir kadir gecesiydi. üniversitede aynı sınıfta okuduğum bir elemanla bir süreliğine aynı evde yaşadık. kendisi dinine bağlı bir müslümandı ve aynı şekilde olan diğer arkadaşla birlikte camiye namaza gideceklerini söylediler. belki tanrı bize yardım eder bu gece diyordu arkadaş. beni de çağırdılar ki gelmeyeceğimi bilmelerine rağmen teşekkür edip gitmelerini söyledim.

o sıralarda da sınavları geçtik geçtik, yoksa okul uzayacak, mezun olamayacağız. mezun olmamızın önündeki engeller ise dersleri geçemezsek bir sonraki seneye okuma hakkımızın dolması, bahar sınavlarına güz döneminde giremiyor oluşumuz, üstüne bir de ikimizin de yaklaşık 20 tane dersin sınavına girecek olmamızdı. gerçekten imkansızı zorluyorduk.

öğrenci işleriyle çok haşır neşirdik. artık okulun demirbaşlarından olmuştuk çünkü. sonra o gece bir bakalım deyip öğrenci işlerini aradık ve imkansız dediğimiz olay gerçekleşti. çıkan torba yasa ile okulu istediğimiz kadar uzatma hakkına sahip olduğumuzu öğrendik. ayrıca bahar dönemindeki derslerin sınavlarının tümüne güz döneminde de girebileceğimizin haberini aldık. üstelik okul bu kararı yeni almıştı ve hiç böyle bir söylenti de yoktu. bu sayede biz arkadaşla okuldan mezun olmuş olduk, yaklaşık 20 dersi de yüksek notlarla çatır çatır çalışmamızın hakkıyla verdik. tabii ki de çok sevinmiştik. en çok da bizim arkadaş sevinmişti. bu da böyle bir anımdı.
güncel Önemli Başlıklar