bugün

ingilizce öğrenmenin kolay yolları

Dinleyin dinleyin dinleyin din le yin!
Dizi olur film olur haber olur ne bulursanız dinleyin, izleyin. Illa başında oturmanıza gerek yok siz başka iş yaparken bırak o arkadan çalsın. Maksat kulakla akrabalık yaşatmak.

Şarkılardan bol ne var. Her an her saniye dinlenecek nice güzel şeyler var ve hepsi ingilizce işte. Şarkı sözlerini ingilizce yapmadan prim yapan sanatçı, grup mu kaldı sanki.
Hem filmdir, dizidir genel kültür artar. hem müzik dinlerken kulak zevkinize hitap eden şeyler modunuz yüksek tutar. Hangi dili öğreniyor olursanız olun dinlemek şart.
Ingilizce öğrenirken materyal bulmak dünyanın en kolay işi.

3 senedir arapçayla uğraşıyorum ve konuşamıyorum. sebebi dinleme yapmamam. Hiçbir şey dinlemiyorum ve izlemiyorum. Haber bile. gelgelelim ingilizceden çok daha formal cevirlerle uğraşıyorum kelime haznesi güçlü ama dil dönmüyor.
Ingilizcede Çeviri işinde kendime güvenmem ama oldukça akıcı konuşuyorum çünkü o kadar çok duydum ki artık kelimeler ağzımdan döküveriyor. Arapça kelime haznem ingilizcedekinin 2 katı amk. Yok iste konuşamıyorum. Duymadığım bir şeyi nasıl telaffuz edeyim. Dil öğrenirken bebek mantığına takın vitesi. Önce sadece dinleyin sonra taklit edin. Dil işi iletişim işi. Benim gözümde konuşamadıktan sonra, kağıt üzerinde dil bilmenin hiçbir mantığı yok.

Kelime ezberine çok takılmayın günde 10 kelime ezberlesen 3 ayın sonunda normal bir insanın konuştuğu kelime sayısını çoktan yakalıyorsun yok ben üstün olacağım diyorsan 20 kelime ezberle sen.
Bir dilde günlük kullanılan kelime sayısı o kadar az ki.

Her neyse. Kısacası dinlemeden dil öğ re nil mez. Önce anadilinde alt yazı sonra ingilizce dublaj ingilizce alt yazı ya da hangi dili ögreniyorsan işte o. Adam ingilizce okuyor türkçe dublajla film izliyor. Sen bi 10 sene daha ögrenemezsin anam o dili.

Bu dinleme işini alışkanlık haline getirdikten sonra artık dergi kitap vs okuyarak güzel bi cila attınız mı olay biter.

Hadi kolay gelsin.