bugün

çinli diye koreli gruba saldıran ülkücüler

aşırı milliyetçi paradigmanın yaptığı bir kısa devredir. belli ki bıyıklı dayıların kafalar kısa devre yapmış.

şimdi başlığı bir daha okumanızı rica edeceğim. neymiş başlık? "çinli diye koreli gruba saldıran ülkücüler". peki şimdi biraz değiştirelim, şöyle olsun. "çinli diye çinli turistlere saldıran ülkücüler." ne oldu? epey bir değişti değil mi? hani neredeyse haber olma değerini kaybetti. neredeyse "ne var lan bunda, gayet normal bir olay" diyesiniz geliyor?

öyle gelmemesi lazım. şimdi bu dayıları bu kadar galeyana getiren şey nedir? çinin uygur türklerine yaptığı zulümler öyle değil mi? ama bunun ülkücü paradigmadaki karşılığı şu: "çinlilerin uygur türklerine zulmetmesi." dolayısıyla çinin hangi bölgesinde yaşadığına bakılmaksızın her çinli, hangisi olduğu fark etmeksizin her uygurluya zulmediyor. aynı paradigma, onları daha başka genellemeler yapmaya da itiyor. mesela, çekik gözlü insanlar çinlidir, çin lokantasında çalışan çekik gözlüler daha da çinlidir, yozgatın insanı mert olur, bursalılar biraz top olur...

bu adamlar genelleme yapma konusunda artık çığır açmışlardır. dikkat edin, ülkücü ağır abilerin bulundukları ortamlarda yeni tanışılan birisiyle girişilen ilk muhabbet, nereli olduğunuzla ilgilidir. ve mutlaka o ağır abinin oradan bir tanıdığı vardır, o tanıdığı üzerinden "oranın insanı ... oluyor" şeklinde bir muhabbet geçer. adamların dünyası bu çünkü. bu adamlara siksen uygurlu bir iş adamının iş yerindeki çinlilere kötü davrandığını anlatamazsın mesela. çünkü bütün uygurlular bir bütündür, tek bir vücuttur ve onlar çinlilerin zulmüne uğramakla meşguldürler.

şimdi bu koreliler aslında çinli olsalar ne fark eder hacı dayı? bunlar mı yapıyor zulmü? belki adam hayatında uygurlu birisi tanımamış? belki ismini bile duymamış? belki kendi ülkesinde yaşananlara üzülüyor, uygur türklerine yapılan zulme karşı çıkıyor? hatta belki türkiyeye de bu konu hakkında yapılan bir konferans için geldi? bunların hiç birisi aklınızın ucundan geçiyor mu? iyi ki korelilere saldırmışlar. bu sayede bu geri zekalı insanlarımız, daha az gerizekalı olanlar tarafından "muhahahah korelilerin naalagası var lan, bari çinli bulaydınız" diye eleştirilebiliyor. aksi halde gidip çinli turist dövselerdi ve biz "ulan o adamların suçu ney?" deseydik biz azınlıkta kalacak bir de soysuz köpek olmakla suçlanacaktık.

milliyetçiliğin belli bir miktara kadar olanını kabul ederim, hatta makul görürüm. neticede bugün en uluslararası kurum olan abde bile yunanistan krizi çıkıyorsa, herkes kimin vatandaşı olduğunu bilmeli. ama milliyetçiliğin fazlası zeka geriliğinin ve bu dünyada bir baltaya sap olamamışlığın belirtisidir.