bugün

mhp nin olası koalisyon şartları

olası bir akp teklifine mhp'nin evet demesi için gereken şartlardır.

1) 17, 25 aralık yolsuzluk ve rüşvet baş aktörlerinin suçlarının tescillenmesi ve ceza almaları

2) pkk ile yürütülen çözüm rezilliğinin bitirilmesi, imralı görüşmelerinin kesilmesi

akp, mhp ile koalisyon kurmak için bunları yapmaya mecburdur. ayrıca artık kürt oylarını nerdeyse tamamen kaybeden akp varolmak için milliyetçi mhp seçmenine de mecburdur. artık kürt sorununa bakış açısında sertleşmekten çekinmemelidir. nasıl olsa güneydoğuyu kendi eliyle kaybetti. akp seçmeni muhafazakardır, bağnazdır ama büyük bir kesiminde milliyetçi bir damar da vardır. karadenizli, iç anadolulu, kısmen doğulu seçmeni böyledir.

hele akp'nin hdp ile koalisyon yapması tam bir yıkım olur kendi seçmeni adına da. chp ile de ihtimal vermiyorum. hele ki en büyük düşmanı yapıp onu öcüleştirdikten sonra.

chp için ne diyordu sahi akp? bunlar ayyaş, bunlar dinsiz, bunlar camileri ahır yaptı, bunlar kuranı yasakladı. onca lafın arkasından bu yapılan tükürdüğünü yalamak olur.

hele hdpyle yaparsa? bunlar ateist, bunlar zerdüşt, bunlar terörist, bunlar ölü sevici diyordu onlar için de. yani her halükarda akp'nin chp ve hdp ile koalisyon yapması oylarını düşürür ve kimliğine zarar verir. mhp ile yapması da onu aklamayacağı gibi bir nebze olsun kurtarır. fazla söze gerek yok. akp tukaka ettiği türk milliyetçilerine mecburen muhtaç. akpye chp ve hdp ile çıkış yok.