bugün

komşularla sıfır sorun politikası

ahan da budur.
--- alıntı ---
Dışişleri Bakanlığı, önceki gün akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, “Tuna-1” isimli kuru yük gemisinin Libya Tobruk’un yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığını açıkladı.
Açıklamada, saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı olan 3. kaptanının hayatını kaybettiği ifade edildi. Mürettebattan da yaralananlar olduğu ve gemide maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

(ne güzel de kınamışız ama)

Uluslararası sularda sivil bir gemiye karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Uluslararası hukuktan kaynaklanan tazminat dahil her türlü hakkımız mahfuzdur. Bu saldırı, Libya hava ve deniz limanları başta olmak üzere sivil altyapıyı bombalayan, BM gözetimindeki resmi heyetlerin seyahatlerini engellemek için havalimanlarına saldıran, sivil uçakları tehdit eden ve sivil gemilere saldıran kişilerin uluslararası hukuk ihlallerinin yeni bir örneğidir.”

--- alıntı ---
http://www.gazetevatan.co...opa-tuttu--789744-gundem/