bugün

türklerin ingilizce konuşamama nedenleri

düz lise (an itibariyle anadolu lisesi) olan yerlerde öğretilen ingilizcenin ingilizce olduğu sanılmasından mütevellit nedenlerdir.
buralarda verilen ingilizce eğitimi en temel düzeydedir ve yes-no, are you drink, are you sex seviyesinde konuşmaya el verecek yeterliliktedir. öyle haftada 2-4-6 saat lisan dersiyle lisan öğrenilmez.

telaffuz açısından bakarsak uzak doğu ve rusların aksanları türklerden daha baskın olmasına rağmen ingilizceyi daha düzgün konuşabilirken, dil kıvraklığının çok da önemli olmadığını gösterir. önemli olan konuşabilmek, aksan 2. planda kalıyor.

bunun dışında uzun yıllar turistik bölgelerde çalışan ve hemen hiç temeli olmayan insanların, lise ve hatta üniversitede temel bazda eğitim alanlara oranla daha düzgün ve doğru konuştukları gerçeği de başka konu. yani dil pratikle daha kolay öğreniliyor.

ve en nihayetinde tembellik en önemli neden. lisan öğrenirken insanlar mucize bekliyor. derse girdim şakır şakır konuşurum gibi bir durum yok. nasıl matematik dersinden sonra onlarca problem çözüyorsa aynı çabayı lisan için de göstermek gerekir. hiç yapamıyorsan en azından film izlemek, müzik dinlemek yoluyla dile aşina olmayı hızlandıracak faaliyetlerde bulunmak gerekiyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar