bugün

ayasofya da 85 yıl sonra kuran okunması

hristiyan alemine yapılan büyük saygısızlık.

şimdi bu ayasofya'Nın orijini ne?

Bizans imparatoru I. Jüstinyen tarafından MS 532 - 537 yılları arasında istanbul'un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedral.

ayasofya şu anda ne?

müze.

sen bunu yapıyorsan, bu yapının orjinaline saygı göstermiyorsan o zaman çıkıp da vay efem avrupa'da camileri şöyle değiştiriyorlar, oy efem çin'de müslümanlara böyle yapıyorlar demeyeceksin. evet.

--spoiler--

Mehmet Çebi koleksiyonundan 63 hilye-i şerifin izlenime sunulduğu Aşk-ı Nebi Sergisi'nin açılışında, Ayasofya'da 85 yıl sonra ilk kez Kur'an-ı Kerim okundu.

Diyanet işleri Başkanlığı, 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Aşk-ı Nebi Ayasofya" sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Ayasofya Müzesi'ndeki açılışa, Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, istanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi imam Hatibi Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bunun, Ayasofya'nın iç kısmında 85 yıl sonra okunan ilk Kur'an-ı Kerim olduğu belirtildi.

--spoiler--

http://www.sondakika.com/...z-kur-an-i-kerim-7179957/