bugün

kız tavlamak için gitar çalan insan

bir zamanlar benim de içinde bulunduğum gruptur. üzerinden zaman geçtikten sonra kendi kendime ancak itiraf edebiliyorum bunu ama öyle.
sanırım 14 yaşlarındaydım, doğum günü hediyesi olarak ailemin bana aldığı klasik gitarımla (unkapanında tanesi 10 milyon olan en basit türünden) kendi kendime akorlar basmaya çalışırken etrafımın verdiği tepkilerden bir boka benzemez melodiler yaptığımı farketmiştim. Bu sebeptendir ki; üzerinden uzun bir zaman geçmeden bir gitar kursuna yazıldım. 5 kişilik grupla ders yapıyoruz, oğlanlar küpeli kızlar da gothic. Hepsi beyaz tenli, çiroz fizikli kendiyele barışık insanlar. kendimce ortamın ahengini bozan ve o resme uymayan tek adam benim. esmer, hafif tombul ve yaşım gereği kısa boylu bir yapım var o dönemler. bir an önce akdeniz akşamları çalayım da karıları bir bir düşüreyim, kendime hasta edeyim gibi bir telaş içerisindeyim.
o dönem bizde öyleydi, metallica dinlersin olmaz slayer bileceksin. tam slayer öğreniyorsun o ibne umut "asıl müzik nirvana" der nirvana öğrenmeye çalışırsın. nirvana'yı hatmederken pink floyd belasıyla uğraşırsın. ben de hazır elimde fırsat, bir enstrüman çalayım grubumu kurayım da özlem beni kessin, yazlıkta çocuklarla ateş başında gitarımı çalayım da kızlar yanıma yanaşsın derdindeyim.
neyse konuu bölmeden, bu gitar kursunda solfej öğrenmeye ve bir yandan da sololar atmaya başladık zamanla.. Hiç unutmam green sleeves o kurs yaşamımda geldiğim en son noktadır ama ben asla hayalimdeki akdeniz akşamlarını beceremiyorum. meğersem akor öğretmediklerini anlayıp gitar kursundan hafiften soğuyorum. zaten o hımbıl halimle girdiğim ortamdaki küpeli oğlan gothic kızı yemeye başlamış, gitar hocasını da diğer çocuk götürüyor ben arada fasulye gibi takılıyorum.
oysa hayallerim? ulan bir akdeniz akşamları çalayım bir sezen aksu çalayım da ateş başında kızlar yanıma gelsin diyorduk gidip müziğin hasını öğreniyorsun dingil. senin neyine arenas, senin neyine greensleeves?
sezon bittiğinde biz yine yazlığa gittik, herkes boy atmış ibneler artık top değil de daha bir kız peşine düşmeye başlamışlar ve cumhur gitar çalmayı öğrenmiş, hemi de en hasından!! adama yaşar diyorsun başlıyor kumralım çalmaya, barış manço çalıyor en hasından haluk leventi zaten bitirmiş. o dakka iki artistik yapayım diyorum bildiğim greensleeves ile, saniyesinde göt ediyorlar beni. siz anlamıyorsunuz oğlum diyorum yanımdakilere.. müziğin hasıdır bu, gerçek sanattır. yemiyor puştlar.. çaresiz yancı oluyoruz cumhura, ateş başında o çalıyor biz söylüyoruz ama bu defa da dengeyi pek kuramıyoruz ki; kızlar yerine ne kadar erkek varsa doluşuyor yanımıza.. ortamda 10 erkek olduktan sonra kızlar da yanaşmıyor. balkonlardan dinleyen anne babalar yanımıza geliyor.. düşünebiliyor musun? anneler babalar ve 10 tane karı avcısı dingil..
en sonunda anlıyorum kardeşim doğal seleksiyon diye birşey var, bize gelmiyor gitar ile karı tavlamak ve allahtan o moda da çabuk geçiyor da kendimizi gösterbileceğimiz yeni platformlar oluyor, yeni arayışlar başlıyor ve bu gitar fazlı kapanıyor..
ulan cumhur ağzına sıçayım senin