bugün

kutalmışoğlu süleyman şah

Geçen günlerde kürt terör örgütü ypg öncülüğünde türbesi gayriresmi şekilde rastgele bir Suriye vatandaşının arazisine taşınan tarihi kişilik. Bizim keko hükümet bunu kahramanlık olarak addediyor. Karşı konmadan terkedilen vatan toprağı da cabası.

Süleyman şahın babası kutalmış bey, Tuğrul bey ve kardeşi çağrı beyin amcaoğludur. Kutalmış bey Tuğrul beyin oğlu Alparslan ile girdiği taht kavgasında ölmüş ve oğulları hatay civarına sürülmüştür.

Bu noktada süleyman şah büyük Selçuklu devletinden ayrı olarak anadolu Selçuklu devletinin kurucusudur ve bugünkü Türkiye vatanının kurucusu da diyebiliriz.

http://www.haberkita.com/images/upload/3(247).jpg

Fotoğrafta görüldüğü üzere ölüm tarihi 1086'dır. Sultan Alparslan'ıın oğlu tutuş ile halep civarında savaşırken öldüğü söylenir. Bazı tarihçiler fırat nehrini geçerken boğulduğunu iddia eder fakat genelde boğulan kişinin süleyman şah'ın oğlu kılıçarslan olduğu söylenir.

Kutalmışoğlu süleyman şah ile Ertuğrul gazi'nin babası süleyman şah(bazı tarihçiler Ertuğrul gazi'nin babasının adını gündüz alp olarak kabul eder) ayrı kişilerdir. Karıştırmamak gerekir.