bugün

kürt sorununa çözüm önerileri

...

ayrıca, devletin gönderdiği sağlık görevlisini, eğitim görevlisini, polisini askerini vuran, katleden bir terör örgütüne "özgürlük savaşçısı" diyerek, "gerilla" diyerek akılları sıra temize çıkarmaya çalışanlara soruyorum, pkk türkiye cumhuriyeti devletine en basit hesaplamayla 400 milyar dolara yakın bir yara açmıştır. işte o gerilla dedikleri, özgürlük savaşçısı dedikleri şerefsizler, türkiye'nin emperyal güçlerin önünde diz çökmesine ön ayak olmuşlardır. yapmaları gereken de derhal silah bırakmak, güvenlik kuvvetlerine teslim olmak ve türk adaletine sığınmaktır. bu 400 milyar dolarlık kayıptan en acımasız devlet politikasıyla bile %10 pay aktarılsa doğu ve güneydoğu anadolu'ya, bu 40 milyar dolar demektir... 40 milyar dolarlık yatırım demek binlerce istihdam demektir... bunlar olsa kötü mü olurdu?

türkiyede türklük asla bir ırkı değil, bir milleti temsil eder, elin kolombiyalısı "i'm american" derken, benim vatanımdaki vatandaşlarım "türküm" demekten hicap duyuyorsa asıl faşist, bu hicap duyanlardır.

ulus kavramı içindeki milliyetçilik, ulusçuluk asla bölücülük değildir! asıl bölücülük olan, mikro milliyetçiliktir, çok değil 100 sene önce osmanlı'daki balkan topraklarının kopuşu da işte tam da bu kast ettiğimiz mikro milliyetçilik ile olmuştur... o gün "osmanlı" olmayı reddedip, önce "rum" olanlar, sonra "bağımsız yunanistan" devletini kurdular... örneğiyle verdiğim üzere, mikro milliyetçilik bölücülüktür.

türkiye cumhuriyeti anayasasının 66. maddesi açık ve nettir, bu maddede de türklük, asla bir ırkı işaret etmez. okuma yazma bilip, normal zekaya sahip her birey, o tanımda türklüğün bir ırkı temsil etmediğini anlayabilir. ancak, bu tanıma ısrarla "ırkçı" diyenler, asıl ırkçılardır.

türkiye cumhuriyeti devleti üzerinde yaşayan her birey eşit haklara sahiptir. elbette demokrasi bağlamında ülkemin eksiği vardır ancak bu eksiklik sadece doğudaki halkımın değil, tüm vatandaşlarımın eksiğidir. eğer bir ayrımcılık varsa da mensubu olmadığım bir topluluk olan alevileredir ayrımcılık.

kim ki; "ben farklıyım" derse, kendisini etnisiteye dayalı farklı görürse ve bu ülke sınırları içinde, bu ülkenin üniter yapısını, sosyolojik yapısını, jeopolitik konumunu hiçe sayıp, popülist söylemlerle bu ülke vatandaşı herkesin değil de belli bir etnik gruba yönelik "ben böyle istiyorum" derse, bölücüdür, faşisttir ve bu ülkenin değerlerini anlayamayacak kadar sığ bir anlayışısa sahiptir.

(bkz: copy paste değil alın teri)