bugün

ali ismail korkmaz

Ali ismail ömrünün baharında aramızdan ayrılan bir çok devrim şehidimizden biri. Hepsinin yeri bende, sende, onda, bizde ayrıdır. Hepsini çok severiz, hepsini yad ederiz. Ali ismail'i ise farklı severiz. Berkin Elvan'ı farklı severiz. Çünkü onlar bir başka bizdendi, bizim gibi düşünüyorlardı, bizim gibi safça bir şeyleri değiştirebileceklerine inanıyorlardı. Bunun için çabalıyorlardı. Yaşıtlarımızdı, akranlarımızdı.

O gece ali ismail polisler ve esnaflar tarafından hunharca katledildi. Hepimiz ibretle, söve söve izledik o görüntüleri. Kanımız dondu, ağladık. Daha acımız soğumadan, dün mahkeme kararıyla tekrar bir kez daha yıkıldık, bir kez daha yenildik. Öfkelendik, yakıp yıkmak istedik. Bu ülkenin adaletini de s*kip gitmek istedik. Yapamadık. Yumruğumuzu sıktık, masaya, duvara vurduk hıncımızla.

Gel gelelim ki o katillere ve yardakçılarına Ali ismail'in yaşı kadar ceza vermeyen hakime duyduğum kadar, Ali ismail korkmaz'ı "fenerbahçe yıkılmaz"a bağlayanlardan son derece rahatsızım. Ali ismail korkmaz orada fenerbahçe için direnmedi, aklında yoktu bile. Çıkıp Fenerbahçe taraftarı diye Ali ismail üzerinden fenerbahçe yıkılmaz sloganları atmak bana oldukça itici geliyor. insan olmanın gereği olarak; siyasi görüşünden, ideolojisinden, mensup olduğu dinden, tuttuğu takımdan sıyrılıp kim Ali ismail'i kucaklarsa, ailesinin acısına ortak olursa bununla gurur duyarım, sevinirim, minnet duyarım yani. Aslında bu yapılanın farklı bir şey olmadığını, memur Teoman gibi görevi icabı yapması gerekeni yapmak olduğunu bildiğim halde. Keza Fransa'da katledilen masum insanlar için. Keza Hrant için.

insanız lan insan. Ha bu arada Çıkıp Çarşı'nın veya başka bir Beşiktaş taraftar grubu Berkin elvan beşiktaşlı diye "Beşiktaş yıkılmaz" sloganı atsa tepkim yine aynı olurdu. Mesele Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray meselesi değil yani a dostlar. Rahatsız olduğum nokta buydu. Eyyorlamam bu kadar.