bugün

yunanların avrupalı olmamaları

sadece yunanlar değil; bununla beraber italyanlar, ispanyollar, portekizliler, maltalılar da pek avrupalı sayılmazlar. özellikle roma imparatorluğu döneminde bu topraklara kartacalılar ve fenikeliler doldurulmuş ve sonrasında çoğu latinleşmiştir.

bugün güney avrupa ve akdeniz ülkelerinin çoğunda semitik özellikler barınır. sadece fransa ve türkiye hariç. bu ikisi akdenizle bütünleşmeye sonradan başladığından bu ülkelerde görece semitik özellikler azdır. hatta türkler % 100 avrupalı olmasalar da en azından avrasyalı olduklarından bu halklardan çok daha fazla avrupalıdırlar bile diyebiliriz(genetik olarak)

bugün bir lübnanlıyla yunanlıyı yan yana koyun ayırt edemezsiniz. aynı şekilde bir portekizliyle faslıyı yan yana koyun, onları da ayırt edemezsiniz. gerçek avrupa pirenelerin ötesinden ve korsika'nın yukarısından başlar. yunanlar her ne kadar avrupa'nın kültürüne etki etseler de geçmişte arabî ve iranî öğeleri de kültürlerine yerleştirmişlerdir. bugün bir yunan müziği dilediğinizde bunun tipik bir avrupa müziğinden ziyade ortadoğu müziğine benzediğini anlarsınız.