bugün

öğretmen maaşı

Türk Dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Doğu'da görev yapıyorum.hafta içi toplam 30 saat derse giriyorum. Ayrıca hafta sonu kurslarında saati 10tl'den 8 saat derse gidiyorum. Uyku nedir unuttum. Parasından değil. iki günde 80 TL kazanmak için uykundan feragat etmeye değmez. Ama çocuklar YGS, lys'de üç soru daha fazla yapabilsinler diye çırpınıyorum. Bir çok arkadaşım da benim gibi çalışıyor.

Ayda ortalama 6 gün okul pansiyonunda nöbet tutuyorum.nöbetten çıkıp direkt derse gidiyorum. 24 saat nöbet yaklaşık 50 TL. Ama bu paranın bir kısmı çocukların ilaç parasına gidiyor. Kış mevsimi çok uzun ve sert çünkü.çocukların da parası yok. Nöbeti de para için tutuyorum desem kendim bile inanmam.

Aldığım maksimum para 3000tl. Bunun yaklaşık 1000tlsi kira, fatura ve kömüre gidiyor. Kömürün tonu 700tl ve en az 3 ton almak zorundayız. Dediğim gibi kışlar sert.

Öğrencilerin evrakları, sınavları, formları, alıştırma hazırlama, verilerle görüşme, toplum hizmeti, toplantılar ve belge hazırlamaları; ayrıca derse hazırlık bütün gecemi tüketiyor. Yarım saat TV izlediğimi hatırlamam. Öğrencilerin manevi problemlerini saymıyorum.

Memleketimden, sevdiklerimden 1400 km uzaktayım. Ha deyince gidemiyorum. Vaktim ve param yok açıkcası. Temmuz 1'de tatilim başlıyor ve eylül 1'de bitiyor. iki aylık tatilim, bir de 15 günlük yarıyıl tatilim var doğru; ama ailem ve nişanlımla hasret gideremeden bu tatil bitiyor. Sonrası gene hasretlik...

Beni yerden yere vuran arkadaşlarım! insanlarla, en azından 30 tane çocukla uğraşmadan ve çoğunuz oturarak evet; bütün sene çalışıyorsunuz. Akşam eve iş getirmek yok. Doya doya TV izleyip ailenle konuşuyorsun. Nasıl olsa yanındalar. Eşinle, nişanlınla ya da sevgilinle doya doya görüşüyorsun. Hasretlik kelimesi senin sözlüğünde yok. Ankara'dan öteye geçmeyip doğu ile ilgili atıp tutuyorsun. O yüzden beni eleştireceğine başka mesleklere yüklen. Mesela imamlar ya da bilmem ne memurları... Beni rahat bırak kardeşim! Aldığım paranın hesabını yapma. Ben o parayla kömür alıyorum, fatura ödüyorum. Ayakkabı kutularında biriktirmiyorum. Gölge etme başka ihsan istemez..