bugün

patlak kadını karı diye alan erkek

belki de insanların ve yaratılanların en hayırlısıdır.

ilk önce büyük konuşmamak gerektiğini tavsiye edeyim. zira Allah'ın bize ne nasip ettiğini bilemeyiz.

ikinci olarak bakire olmayan biriyle evlenen şerefsizdir demek büyük günahtır ve de iftiradır. iftira da zinadan daha büyük bir günahtır ki hadiste ''iftira zinadan şiddetlidir'' diye geçer. yani senin patlak dediğin kadının işlediği günahtan daha fazlasını işlemiş oluyorsun.

üçüncü olarak bir kadın bakire değilse dul olma durumu da var. resulullah efendimizin ilk eşi hz. hatice anamızdır ki kendisi duldur. resulullah efendimiz de kendisini çok severdi ve ondan sonra evlendiğinde mezarına giderek ''vallahi Allah'ın emri olmasa üzerine evlenmezdim haticem'' demiştir. resulullah efendimize bahsedilen hakareti edebilecek cesareti de ancak bir kafir bulabilir.

ben de eskiden çok atar tutardım böyle ki hala bakire bir kadınla evlenme taraftarıyım fakat büyük konuşmayı da bıraktım. zira sevgi bir insana her şeyi yaptırabiliyor. bir kadın zina yapmış olabilir fakat tevbe ettiyse tevbe-i nasuh ile Allah teala onu affeder. hatta Allah'ın tevbe edip kötü huyunu bırakan bir insanın günahını silip sevaba çevireceğine dair sözü vardır.

velhasılı sözün nereye gideceğini bilmeden antin kuntin konuşmak ancak bir cahilin yapacağı şeydir. ben de bu sözü söyleyenin anlayacağı dilden konuşarak, cemaziyel evvelinden girip sülalesini tesbihe boncuk dizer gibi sıraya dizerdim ama yazı içeriğimde Allah ve resulü olduğu için susuyorum. yoksa küfür edebiyatını iyi biliriz.

son olarak bu büyük konuşma yüzünden başıma çok işler geldi ve ben bu huyumdan vazgeçtim. siz de vazgeçerseniz sizin hayrınıza olur. zira bahsedilen patlak kadınla evlenmekle kalmazsınız hatta kız çocuklarınız olur ve onlar da motor olur. yapılan hiçbir şey ve söylenen hiçbir söz havada asılı kalmaz. döner dolaşır iyi veya kötü seni bulur.