bugün

kürtlerle kardeşlik için yüzyılın fırsatı

öncelikle itinayla şu yazıyı okuyun lütfen: (bkz: pkk ile savaşıyor diye ışide sempati besleyen tip/#25292621)

devlet politikasıyla başlayalım. kobane yada ayn el arap şehri suriye toprağıdır. türkiye'nin oraya müdahele etme hakkı yoktur. ederse uluslararası politikaları çiğnemiş olur. hava operasyonları yapan abd varken bizim katılmamız oldukça gereksizdir. ciddi ciddi kara operasyonu bekleyen -ki esad ve birleşmiş milletler suriye toprak bütünlüğünden dolayı kara operasyonuna izin vermez- gerizekalılar varsa onlara da açıklayalım.

ışid kobane çevresindeki çoğu yeri ele geçirmiştir. kobane kurtarılsa bile yakınlarındaki tel abyad ve ışid'in başkenti sayılan rakka ışid'ten temizlenmeden güvenlik sağlanamaz. rakka'dan deyrizor, felluce derken bütün ışid'i temizlemeniz gerekir. 20 bin'den fazla ışid teröristi var. bunlar tecrübeli asker. sempatizanlarıyla beraber 100 bin kişiye ulaşabilecek bir ordu ışid. sünni araplar kendisilerini insan yerine koyan tek örgüt ola ışid'i çok benimsemiş durumda. kobane kurtulsun diye binlerce şehit verecekmiyiz. yok kalsın ben almayayım.

diğer mevzu ise sivil halk meselesi. sivil halk kobane'yi çoktan boşalttı. teröristler birbirini yiyor şu anda. 160 bin mülteci geldi daha ne olsun. az sayıda kalan sivil halk'da boşaltmak üzere. yakın pyd ve ışid teröristlerinden başka kimse kalmayacak. onlar birbirini yiyecekse bize giren çıkan ne allah aşkına. ışid zaten sınır komşumuz. eğer kobane'yi ele geçirirseler sınırlarımız az miktar büyüyecek daha da ötesi yok.

gelelim pyd'yi kürt halkının iradesi olarak görenlere. arkadaşım pyd suriyeli pkklı kürtler tarafından kurulmuştur. özellikle rasuleyn yada serakaniye diye bilinen ve sadece %20 kürt olan bölgeyi işgal edip rojova ilan etmişlerdir. aynı kafayla bakarsak istanbul'da kürt şehridir. çünkü istanbul'da da o kadar kürt yaşamakta. ışid kürt yezidi demiyor sadece sünni olmayan ve kendilerine mukavemet edenleri öldürüyor. çok sayıda kürt militanı var. fakat pyd dediğimiz terörist oluşum açık açık arap ve türkmenleri infaz ediyor. türk katlini karşılaştırırsak ışid çok aşağılarda kalır pkk'ya göre.

türkiye zaten binlerce kürt sivili ülkesine alıp korumuştur. kobane'ye yardım türkiye-pkk işbirliği demektir. bunu göremeyen cahiller bize masal okumasın. süleyman şah türbesinin sarılı olduğundan falan bahsedip başınızı daha fazla ağrıtmayayım.

birde safkanlık mevzusu varki sormayın:

- safkan türk selahattin demirtaş'a oy vermez
- safkan türk türkmenler hakkında tek kelime etmemişken kürtler ölüyor ama diye burada ağlamaz
- safkan türk bu ülkenin değerlerine sahip çıkar
- safkan türk kendi katili olan terör örgütüne destek beklemez
- safkan türk boyculuk yapıp ben doğu türküyüm siz melez kırmalarsınız diye diğer türkleri aşağılamaz
- safkan türk olan türkçü, türkçülük ve milliyetçiliğe sözlük'te jennifer lawrance'in vücudundan daha fazla sahip çıkar.

atalarımız ne güzel demiş "eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır" diye. bazılarına ne söylersek söyleyelim fayda etmiyor.
güncel Önemli Başlıklar