bugün

bayrağı kapıp terörü protesto etmek

sinirlendiğimizde ne yaparız? bağırıp çağırırız. peki aynı şeye sinirlenmiş insanlar varsa etrafımızda? bu daha da çok hoşumuza gider daha da çok bağırırız. yakınlaşırız. tepkimiz daha gür olur.

bu insanlar da ellerine bayraklarını alıp meydanlara çıkıp bağırarak çağırarak tepki veriyorlar. tepkilerini gösteriyorlar. eğer bu veya başka bir şekilde tepki gösterilmeseydi bunu eleştiren kişiler o zamanda insanları tepkisiz olarak adlandıracaklardı.

ne yapmalarını bekliyorsunuz? orduya katılıp savaşmalarını mı? ki bunu yapmak isteyen insanların varlığı son zamanlarda askerlik şubelerine yapılan başvurulardan belli. insanlar elleri kolları bağlı durmaktansa sokağa çıkıp bağırarak, bayrak asarak/taşıyarak, ışık açıp kapayarak ve daha başka şeyler yaparak tepkilerini göstermeyi tercih ediyorlar. iyi de yapıyorlar. belki pkk onları görmüyor ya da bu tepkileri eleştirenlerin sandığı gibi umursamıyor. ama insanlar kenetleniyor. hem bir de şöyle düşünmek lazım. belki de orada bu şerefsizlerle çatışan askerlerimiz görüyorlardır onları ve türk halkı arkamızda, türk halkı buna tepkisiz kalmadı diye daha da bir asılıyorlardır silahlarına. kim bilir?