bugün

en iyi sivilce ilacı spermdir

sağda solda buna inanan insanların türemesini sağlayan başlık. daha dün buradan bir yazar arkadaşa söyledim sivilce konusunda sağdan soldan dinlediklerinize inanmayın diye.

"Sivilce tıp literatüründe akne olarak adlandırılan sivilce en çok rastlanan cilt problemidir. insanların %80’i hayatının bir döneminde muhakkak sivilce problemi yaşamaktadır. Sivilce derimizde bulunan yağ bezlerinde oluşan bir hastalıktır. Bu yüzden sivilce sorununuz varsa sivilce tedavisi için muhakkak bir hekim muayenesinden geçmelisiniz.

Sivilce cildimizde bulunan yağ bezlerinin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkamamasından oluşur. Ergenlik sivilcelerinin oluşumu buna bağlıdır. Ergenlikte yağ bezleri daha çok çalışırlar, bu salgılanan yağın deriden dışarı atan kanal tıkandığında sivilce oluşur. Akne Cildinizi temizlemeniz sivilcelere tek başına yeterli gelmez. Çünkü cildimizde onlarca bakteri yaşar, sivilcelere neden olan P. Acnes isimli bir bakteridir. Bu bakteri aşırı sebum üretimi sonucu yağ bezlerinin tıkalı olan kanallarından içeri girerek yağ bezelerinde iltihap oluştururlar. işte akne de denilen, şişkin sivilceler böyle oluşur. "