bugün

pamukkale üniversitesi

28 haziran 2014 sabahına kadar kazanacağımın aklımın ucundan bile geçmediği üniversite. geçen yıl ilk kez girdim sınava. tm -2 92, tm-3 73 bindi. hukuk istiyorum ben tercih yapmıcam diye tutturmuştum. evdekiler de sağ olsunlar benim yerime tercihleri yapmışlardı. sınıf öğretmenliğini yaz, zaten tutmaz diye benim başımın etini yediler. 2012 de sınıf öğretmenlikleri en kötü 60 binlerde falandı. ben de nasıl olsa tutmucak hem kendi istediğim hem de evdekilerin gönlü olur diye dokuz eylül sınıfı yazdım. ablam afyonda öğretmen diye kocatepenin sınıfını da yazdım. benim afyon nefretim burda başladı heralde. kütüğüm de afyon ya bide. afyonu kazanmam bizim evde bir bayram havasına sebep olucaktı. ama olur mu benim gibi burnu havada, istanbulları isteyen düz lise mezunu mitokontri35 hiç afyonu yazar mıydı. evdekiler zaten burnumdan getirdiler. okula tercihleri onaylatmaya gittik. müdür yardımcısıyla konuştuk ettik. ve ben orada çok ani bir kararla afyonu bilgisayardan sildirip odadan çıkıp gitmiştim. sonra ne mi oldu? ben zaten mezuna kaldığımı bildiğim için yavaştan ders çalışmaya başlamıştım. hatta en yakın arkadaşımla dershaneye mi gitsek yoksa belediyenin kursuna mı onu tartışıyorduk. arkadaşım gitti yazıldı o kursa. yazıldığı günün gecesi yerleştirme sonuçları açıklandı o arkadaşım sınıf öğretmenliğini kazandı. ben yakın arkadaşlarımın hiç biri de kazanamaz beraber hazırlanırız diye rahat rahat dolanırken o gece sadece benim izmirde kaldığımı neredeyse bütün arkadaşlarımın kazanıp başka şehirlere gittiğini öğrendim. evde de kıyametler koptu tabi

o gece tavana bakıp durmuştum sadece. ulan tamam kazanamayacağımı biliyordum da şimdi yapayalnız kalmıştım. sadece bir tane yakın arkadaşım kalmıştı izmirde. o da benim gibi bunalımlarda olduğu için ikimizin de birbirine hayrı yoktu. neyse efendim yaz bir şekilde geçip gitti. ben dershaneye başladım. günde 10 saat falan çalışınca evdekilerde biraz bana inanmaya başlamıştı heralde. ama benim ödüm patlıyordu. ya yine kazanamazsam diye. ygs de 167 bin olan başarı sıralamamı görünce 2 gün gene kendime gelemedim. dedim heralde hukuk olmayacak. o zaman tek bir seçenek kalıyor sınıf öğretmenliği. burda amacım sınıf öğretmenliğini kötülemek değil. ben hala çok iyi ve güzel bir bölüm olduğu düşünüyorum. zaten puanları yükseldi. ama geçen yıl tuttuğu halde gitmedim ve şimdi gidersem 1 yılım boşa gidecekti. pdr desen zaten hukukla aynı puandı. ben hukuku kazanamazsam pdryide kazanamazdım.

neyse efendim ben bu göt korkusuyla hazırlanmaya devam ettim lys'ye. sözel sınavına da girdim. türev integral çözmek için çektiğim çilenin haddi hesabı olmadı ama ben integral sorularını göremedim lys 1 de. edebiyat sınavım da tam istediğim gibi geçmemişti. ama üzgün de değildim. sonuçta çalışmıştım gerisi kaderdi.

28 haziran'ın ilk saatlerinde ve sahura az kala pat diye sonuçlar açıklandı. tm-2 46, tm-3 34 bin. hiç çalışmadan girdiğim sözel ise 4 bin. ulan ben gece gündüz matematik çalıştım ama olaya bak. hukuk olmucağını o an anladım. direk sözele yöneldim. gittim baktım türkçe öğretmenliklerine. bi de ne göreyim. istanbul, marmara, ankara, ege her yer tutuyor. ben bi sevindim istanbulu görünce. hukuk mukuk umrumda bile olmadı. o gece öyle mutlu mutlu yattım. sabah ablamda geldi afyondan. biz baktık puanlara. meğer benim puanım pdr,'yi de tutuyormuş. benim ayarlar biraz bozuldu. şimdi pdr dururken türkçe öğretmenliğini yazmak biraz salaklık olurdu. ama ben istanbulda okumak istiyordum. pdr yazarsam denizli, aydın, balıkesirde falan okuyacaktım. hatta onların başarı sıralaması benden daha iyiydi bu yüzen kesin tutan yerler daha uzaktaydı.

başa tutmayacağını bile bile 4 tane falan hukuk yazdım. ondan sonra pdrleri yazdım. pamukkale'nin başarı sıralaması 33.800 dü benim 34 .800. biraz ufak araştırmadan sonra puanı buradan daha yüksek yerleri pamukkalenin arkasına yazdım. pdrler bitince de türkçeleri yazdım. pdr olsun istiyordum ama diğer yandan da marmarada okumak vardı. ben pdr için dua etmeye karar kıldım. dedim allahım bari pamukkale olsun yazdığım pdrlerden en iyisi o.

23 temmuz 2014 kadir gecesi günü. kandil olması sebebiyle ikindi namazını kıldım ve son duam şu oldu 'pamukkale pdryi kazanayım'. ben namazlığı topladım. bilgisayarı açtım ve ösym de sonuçları açıkladı. şifreyi girdim bir baktım karşımda 10. tercihim pamukkale pdr duruyor. çığlık mığlık attım ablama sarıldım. sonra arkadaşım geldi onunla falan sarıldık.

bir ay sonra başlayacağım. o kadar çile çektim. güzel olduğu söyleniyor. inşallah öyledir ve beni güzel insanlarla karşılaştır.

6 ağustos 2014, izmir.