bugün

fenerbahçe kapatılmalıdır

üç büyükler arasındaki ezeli rekabetin futbolumuza artık renk getirmediğini (bilakis federasyonu, hakemleri ve futbolcuları iyice yoldan çıkardığını ve aralarındaki maçların da zevkli ve sportmence geçmediğini) düşünen kimselerin arasında fenerbahçeli olmayanların, fenerbahçe'nin bir zamanlar ''takımı ligden çekerim'' şantajlarıyla başlayan ve daha sonra da eski yöneticileri tarafından itiraf edilen ve hatta reuters'de bile yayınlanan şike olaylarının bu camiadan kaynaklanmasını gerekçe göstererek ve ancak bu şekilde türk futbolunun ilerleyebileceğine inandıklarını belirten savlarıdır.

edit: neden fenerbahçe? çünkü kendisini diğer tüm takımlardan farklı tutan tek takım fenerbahçe. tek başına ''havuz'' a isyan eden, cumhuriyet ilan eden, atatürk'ü fenerli yapan, tek takım, herkesten ayrılıyor o bakımdan.

++
(alıntıdır)

ANKARA, May 4, 1998 09:55 AET(Reuters) - Turkish police have detained two men in connection with an alleged attempt to fix a match at the weekend that helped determine the league championship.
The Anatolian news agency said on Monday the arrests came after Sekerspor's goalkeeper Murat Akarsu claimed two men had offered him a $100,000 bribe to concede a goal in Sunday's match against second-placed Fenerbahce.
Sekerspor's management told Akarsu to continue negotiations with the pair and alerted the police.
Fenerbahce denied any link with the detained men.
"There is absolutely no connection between our club and the people whose names have appeared in the newspapers,'' club spokesman Nuri Tuna said in a written statement.
Fenerbahce drew 1-1, which meant Istanbul rivals Galatasary clinched the league title by beating Istanbulspor 4-1. They have a four-point lead with only one match remaining.


Sonucu ne oldu bu olayın? Hiç hatırlayan var mi? Hiiçç.

Bunu yapan kulüp, suçüstü yakalanan kulüp küme düştü mü?

Bırakın bi kınama cezası bile aldı mı?

tercumesi..: Yıl 1998... Ligin sonları... Fenerbahçe'nin bir resmi yöneticisi, bir aracı ile Şekerspor Kalecisi Murat Karasu'ya Ankara'daki maçta gol yemesi için 100 bin dolar teklif ediyor...
Murat, helal süt emmiş bir genç. Durumu kulübe bildiriyor. Sonra mı?...
Şike aracısı şahıs maçtan az önce soyunma odası kapısında yakalandı.
ifadesinde Fenerbahçe kulübünde kiminle ilişkide olduğunu isim vererek anlattı.

Şekerspor Başkanı Cengiz Sezer, ertesi gün yaptığı basın toplantısında bu olayı gazetecilere aktardı. ilginçtir. Butun Uluslararasi ajanslar gecti, Bizde tek bir gazete o sözlere yer vermedi. Buna rağmen Federasyon soruşturma açma yoluna gitmedi. Fenerbahçe Kulübünden bir açıklama beklenirdi, böyle durumda. Aziz Yıldırım yeni başkan olmuştu. Hiçbir açıklama yapılmadı...

Suç belli. Sanıklar belli. Tanıklar belli. Hepsi hayatta. Ama o gün bugün herkes üç maymunları oynuyor. Tabii ki görmezden gelinen tek şike olayı bu değil. Benzeri nice olay var. Diyeceğimiz, bu duyarlık düzeyiyle bu ülkede şike önlenemez...

Fenerbahçe adına resmi bir fenerbahçeli yönetici tarafından bu şikeyi ulaştırma ile görevlendirilen ve Şekerspor'un soyunma odası kapısında suçüstü yakalanan kişinin olayı açık açık anlatması sonucu ortaya çıkan bu fenerli yönetici kim merak ediyor musunuz?

Bu olay üzerine Fenerbahçe kulübünden uzaklaştırılan ama Aziz Yıldırım'ın seçtirtmek için çaba sarf ettiği ve seçtirtmeyi de başardığı Levent Bıçakçı Federasyonundaki 2. başkan görevine getirilen eski Fenerbahçe spor Kulübü alt yapıdan sorumlu yönetici Davut Dişli'den başkası değil.

Nasıl mı olur?

Şike verirken suçüstü yakalanacaksınız, ne size ne kulübünüze hiçbir şey yapılmayacak, aksine haber yabancı basına ulaştığı halde Türkiye'de ört bas edilecek, sonra siz bi de ülkenin futbolunu yöneten Türkiye Futbol Federasyonu'na yönetici hatta 2. başkan olarak göreve getirileceksiniz.

+++