bugün

aydın yılmaz

Kafasını futbola verirse kendisi gayet yararlı bir kanat oyuncusudur. Sezonun 30 maçında 90 dakika kaldıramaz ama 15-25 maç arası 2. yarılarda ve son 20 dakikada gayet kendisi iş yapabilir. O formdayken beşiktaşa attığı gol, süper finaldeki maçları, burağa bu sezon attığı arapas unutulmamalı. Youtube' da "aydın yılmaz skills" tarzı bir video bulamadığımdan aşina olduğumuz şeylerden bahsederek aydını ele alalım.

Aydın sürat konusunda ortalama üzeri bir futbolcu. Yani bir kanat için ne uçar, ne çok ağır kalır. Sürati gayet yerindedir ki bu süratte giderken şut çıkarabilir, pas atabilir. ilk anımsayacağımız pozisyon quaresma' yı sırtladığı pozisyon olsun.

http://www.youtube.com/watch?v=775lEq1F9r4

Şimdi önce aydının pozisyon başlamadan durduğu yere bakalım. Sağda arkasında bir koşu kulvarı bırakmış, kaleye de ters ayak olmasına rağmen çok uzak değil. O arka kulvar bek bindirmesi için muazzam bir ortam ki sanırım deli dana gibi bindiren adam da eboue oluyor. Aynısının benzerini bruma eboue' ye atmıştı eboue de drogbaya çıkartmıştı kopenhag maçında. Şimdi aydının aldığı pozisyon harika. Topu kontrol şekli ve quaresma' yı sırtlaması da harika. Quaresma öyle hafif bir oyuncu da değil 70-80 bandında geziyordur kilosu büyük ihtimalle. Quaresmayı indirip çıkarttığı şutsa aydın seviyesinin bir tık üstünde bence. Formdaysanız kendi potansiyelinizin üzerine çıkabilirsiniz bazen. O topa vurursunuz, o topta sizin formunuzu ödüllendirir ara sıra. Bu golde gördüğümüz herşey harika. Bu harikalık da aydın yılmazın formda olduğu dönemde potansiyelini zorlamasıdır.

Aydın vasatın çok altına düşmezse yiğit gökoğlandan iyidir, yerli oynatma olayı varken de kadroda bulunması iyi olur. iç sahada olcan-aydın, aydın-bruma, aydın-amrabat, aydın-furkan gibi oynamalara izin verir ki basit maçlarda, yoğun tempolu dönemlerde aydın gayet kullanılabilir bir oyuncudur.

Takımda çok uzun süredir bulunup çok büyük patlama yapmaması yüzünden çok fazla eleştiriliyor bence. Şuan kendisi almanyada oynuyor olsaydı kendisi için takımında çok süre bulamıyor ama düzenli oynarsa patlama yapar bizde denecekti. Anadolu kulübünde oynuyor olsa bonservisi 5 milyon + x oyuncu olacaktı.

Entry özetine gelirsek, aydın size kupa getirecek takımın kanadı değildir. Kupa getirecek takımın kanadının gayet yeterli ve iyi alternatifidir.