bugün

güneşi beklerken

rüya işçileri iş başı yapınca senaryoda kökten bir değişim yaşayan dizi. örneğin; (#22818556)entrymde bahsi geçtiği gibi sayerlerden intikam almak için kullanılacak kerem'in öz kardeşi olan ve sevim sayer'e öldü denilen bir "şirin" karakteri vardı. herhalde dizinin final kararı alındığı için bu mevzu değişmiş ve güneş birden intikam alınacak o şirin karakteri oluvermiş. tabi güneş'i kerem bursin'in oynaması, ikiz olan bebeklerin ses tonlarının bu kadar farklı olması da ayrı bir olay. gökhan horzum devam etse çok eleştirilse bile daha güzel bir dizi olacağı kesindi.

32-x ile güneşi nasıl bağdaştıracaklar, sayerler para içinde yüzerken hastalıklı doğdu diye güneş'i neden yok etmek istesin. hele ki koray sayer öldü diye tüm işlerini bırakan adeta inzivaya çekilen ahmet sayer kendi canından olan bu çocuğu sırf hastalıklı diye neden öldürtsün. bütün bölümlerde kerem'i, zeynep'i koruyan güneş kalkıp sayerlerden intikam alacağım diye ortaya çıkıyor. tamam hak talep eder anlarım da iki bölüm önce kardeşini koruyan güneş'in intikam alması çok mantıksız. birazcık mantık yahu.

kerem ve zeynep'in ayrılık sürecinin uzaması yetmediği gibi bir de yağmur ve can çiftinin ayrılığı kapıda, rüya işçileri gülbeyaz'ın etkisinde bence hala. LM'de aksakallı dede kavuşamazsan aşk, kavuşursan meşk olur derdi. gb izleyicisi meşk dolu sahneleri izlemeye alıştı, gülbeyaz'daki gibi kavuşamama dolu aşk sahnelerini değil.

bence bu dizinin bitişi ve reyting düşüşünde en büyük pay sahibi rüya işçileridir. daha çok şey var yazacak ama yeter.

son olarak uludağ sözlük'e bir eleştiri: arkadaş bir insan da oturup izleyip mantıklı eleştiri yapmaz mı? "aaa ergen dizisi", "amaaan ergen bunlar ya" tırı vırı... bu ne la? senin ergen dediğin dizinin 51.bölümü toplamda 120 milyon kez izlenmiş. otur sen bi dizi yap bari de 120 milyon kere izlensin bizde ergenlik sıfatına sokulmayan bir dizi izleyelim...

ulu bir ekşi olamıyorsa bu sadece çamur at izi kalsın alışkanlığından dolayıdır. birazcık yapıcı ve kültürel eleştiriler lütfen...