bugün

polisin diyarbakırda 3 kız çocuğuna tecavüz etmesi

başıma bir şey gelmeyecekse bana pek inandırıcı gelmeyen iddiadır. çünkü olay örgüsü ciddi manada boşluklar ve gerçek dışı imalar bulundurmakta. keza iddiaları ortaya atıp, twitterı da karıştıran kişinin kamu görevlisine iftira atma suçundan hakkında soruşturma açılan ve çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan bir şizofren olduğu söyleniyor. öyle ki bahsi geçen polislerin emniyette kayıtlarının bulunmadığı hatta böyle birilerinin bile olmadığı diyarbakır emniyeti tarafından resmi yazıyla bildirildi.

öncelikli olarak onca meclis tutanağı ve sourşturma evrakı olduğu söylenen belgelere ulaşılırken iddia edildiği üzere verilen basit bir takipsizlik kararının ortada olmaması şüphe uyandırıcı. eğer ki böyle bir olay gerçekten olsaydı o takipsizlik kararı diğer evraklar gibi twitter'a yüklenir ve yüzlerce kez retweet edilirdi.

keza meclise yollandığı söylenen tutanaklarda mağdurlarının babasının olayla ilgili ifadesinin gasp büro amirliğince alındığı söyleniyor. atılı bulunan suç nitelikli cinsel istismar gibi önemli bir konu ise emniyetin bu biriminin somut olay hakkında ifade alma yetkisi yoktur. çocuk şube veya ilgili polis merkez amirliği dururken ifadenin gasp büro amirliğince alınması ve buradaki memurların babayı tehdit ettiğinin iddia edilmesi bu nedenle gerçeklerden uzak geldi.

ayrıca olayın twitter'da yayılmasına sebebiyet veren @isyankizi adlı kullanıcının yazdıkları tatmin edici olmaktan çok uzak. hatta yalan ve yanlış bilgilerle dolu. bu kişinin mağdurların amcası olarak tanıttığı bir milletvekili olayla hiçbir ilgisinin olmadığını ve mağdurlarla hiçbir akrabalığının olmadığını söyleyince kullanıcı geri adım atarak özür diledi. belki de milletvekilinin duymayacagını düşünüyordu fakat vekilin twitter'ı aktif kullanması bu olaya sebebiyet verdi.

kullanıcının anlattıklarıyla ilgili bir diğer ilginç nokta ise olayı birinci kaynakmış gibi aktarması. nerden bu kadar bilgiye sahip oldugunu bilmiyorum ama attığı twitler pek inandırıcı değil. örneğin;
@isyankızı "Baba tabi direk nezarete. Sonrasında kar maskeli 5 polis odaya giriyor ve ağzına silah sokup bu olayı unut diyorlar." bana 3.sınıf aksiyon filmi kurgusu gibi geldi. kullanıcının profili bu bunun gibi twitlerle dolu şuan, isteyen bakabilir.

diyarbakır emniyeti yaptığı açıklamda hakkında kamu görevlisine iftiradan hüküm bulunan bir bireyin bu olayı mütemadiyen gündeme getirdiği ve kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü. açıklamaya da isteyen şurdan ulaşabilir; http://www.radikal.com.tr...diasina_yalanlama-1200973

eğer ki bu haber doğrulanırsa saatlerdir isim ve rütbe vererek tecavüzcü ilan edilen kişilerin-eğer ki varlarsa- hakları nasıl ödenir bilemem. işin bence acı tarafı ise kendini duyarlı gören sosyal medya ahalisinin bu tarz olaylarda masumiyet karinesine aldırmadan sorgusuz linç girişiminde bulunması. umarım adalet yerini herkes için bulur; olay doğruysa failler cezalandırılır, iftira ise de buna sebebiyet verenler.