bugün

muharrem ince nin ramazan günü bira içmesi

AKp kafası ile "sanane" cilerin bir elmanın iki yarısı olduğunu bir kere daha göz önüne sermiş davranıştır. Bu sananecilerin icinde kendini ulusalcı diye niteleyenler var ki o kısım tam vahim. "ulusal" kelimesinin anlamından bi haber, bizim oğlanın spider man diye tutturması gibi ulusal ulusal deyip ağlıyorlar her köşe başında. Ne ulusu ne ulusalı lan. Hem türk olup hem de Ulus gibi öztürkçe bir kelimenin anlamından bi haber olanları anlatmak icin arapçada güzel bir niteleme var: Ebu Cehil. Türkçesi Cahilin/cehaletin Babası. Bakın EBu Gafil değil , EBu Cehil. Gafletin çözümü var tedavisi var da cehaletin yok.

Gelelim Muharrem ince beyin yedigi halta. Oruç tutmak dinle alakalıdır. Kimse kimse ye niye oruç tutmuyorsun demiyor. Oruç tutana saygı ise bu "ulus" un kültürüdür. Yani orucu açık açık değil gözden uzakta "kekmek" , Yahudi komşunun "şabat" ına hürmet göstermek, Büyüklerin yanında ayak ayak üstüne atmamak, Suyu önce küçüğe vermek vb... Ulus Kültürüdür. Türk kelimesinin kökeni "Türük" "Töre sahibi" demektir.

Ortada "ulusalcı" diye gezinen "Milletin Vekili" bir insanın bu hususa dikkat göstermesini beklemek bile "yobaz" bir tepki muamelesi görüyorsa. sanane sesleri yükseliyorsa hiç kimse kendini modernize bahanelerle avutmasın, hepiniz aynı yolun yobazısınız. Biriniz sağdan yürür öbürü soldan. Tek farkınız bu.