bugün

ateistlerin yaptığı hatalar

Ateizmdeki en büyük mantık hatası Tanrı'nın hareketlerini ve söylemlerini sorgulamaktır efendim.

Şöyle ki bir örnek üzerinden gitmek isterim ;

Bizler ortalama 120 iq puanına sahip canlılarız diyelim. Bir bakteride ise 0.000000001 puanlık ortalama iq var diyelim. Bu bakteriler içerisinden bir tanesi 0.000000002'lik iq oranına sahip olsun. Bu bakteri , diğerlerinin 2 katı zekaya sahip olup , bakteri topluluğunun Einstein'idir.

Peki bu bakteri 0.000000002'lik iq oranıyla insanoğlunun hareketlerine ve kararlarına anlam verebilir mi?

işte burda sıkıntı vardır. Diğer bakteriler arasında einstein olan ve kendinden 60000000000 kat daha zeki olan insanın hareketlerini sorgulayan bu bakteri , insanoğlunun hareketlerine anlam veremediğinden ötürü "insanoğlu yoktur" der. Hatta demekle kalmaz , kendi zekasının yarısı olan diğer bakterileri de buna ikna eder.

Böyle bir varlığın olması durumunda onun hareketlerini sorgulayamazsınız ve bu tip sorular yüzünden inanmıyorsanız da bu zaten saçmalıktır. Siz , kibir dolu , kendinizi aynı zeka oranına sahip zanneden kişilersinizdir , dolayısıyla gene yanlıştasınızdır. Burada olay kısır döngüye girmektedir. hiçbir zaman aklınızın almayacağını kabul edemeyecek kadar da kibir vardır bazılarınızda ve ömür boyu sorgularsınız.

Zaten şeytanın en sevdiği günah değil midir kibir? bu yüzden atılmadı mı cennetten?

Bide size bir sır vereyim ;

Hiçbir zaman o sorulara cevap bulamayacaksınız çünkü kafanızın alabileceği kısım bellidir ve öldüğünüzde alacağınız cevaplar da götünüzü kurtarmaya yetmeyecektir.

Kolay gelsin...