bugün

üst ve alt komşuyla aynı saatte sıçan insan

komşularıyla senkronize sıçan insandır.
apartmanın huzur ve selameti için tüm apartman yönetimlerinin alması gereken elzem bir karardır.
babam askerdi. bende asker olmayı çok istedim ama olamadım.bunun için en ufak bir üzüntüde duymuyorum.neyse konumuzda bu değil zaten.
babamdan aldığım disiplinle her şeyimi planlı yapmaya özen gösteririm öyle ki geçenlerde ev arkadaşım çarşamba günü sabah saat 9 da yiyeceğim zeytinleri değiştirmiş zeki olduğum için hemen anlayıp odasını dışardan 6 saat kilitledim.(geceye denk getirdiğim ve ev arkadaşım geceleri uyuduğundan onu cezalandırdığımı fark etmemiş.ben adalete önem veririm,sorun benden kaynaklandığı için tekrar cezalandırmadım)
bu disiplinim ve titizliğimden mütevellit apartman toplantısında da sorun yaşadım.
''bu apartmanda herkes aynı saatte sıçmıyor bu da beni derinden üzüyor'' deyince toplantıda uyuklayan üst komşum munise teyze nin dikkatini çektim. sözlerime şöyle devam ettim.
'' herkes aynı saatte sıçsa apartmanda birlik havası olsa güzel olmaz mı'' dedim yönetimin belirleediği bir saatte herkesin aynı anda sıçmasını talep ettim.bu sırada munise teyze(kendine yakışan seviyesizlikte bir üslupla) adile naşit vari kikirdemeyle kahkaha atmaya başladı. o zıplayan patatesi andıran bedenine kafa atarak o samimiyetsiz ortamdan uzaklaştım.
komşularım çok önem vermese de ailemdem aldığım terbiye ile onlarla aynı anda sıçmaya gayret ediyorum.ilkokulda ebob ekok konularını iyi öğrenmenin verdiği güven ve yüksek mühendislik becerilerimle alt ve üst komşuyu denk getirdiğim anda bende tuvalete koşup sıçmaya gayret ediyorum ne de olsa toplu halde yaşıyoruz böyle şeyler önemli.