bugün

polisten gezicilere berkin i siz öldürdünüz anonsu

"berkin in katili devlettir" dedirten tiksinc anonstur.

bi ara haberlerde cikmisti, polissiz eylem, duyaniniz goreniniz var midir bilmiyorum. kalabalik pasa pasa eylemini yapti ve dagildi. yarali? yok. gozalti? yok peki olu? o da yok.

ve sadece bu degil. gezi olaylari sirasinda cok haber duyduk sivil cevik kuvvetlerin orayi burayi atese verip eylemi gezicilere attigini, yalansa yalan de at gozlugunu moda sanan arkadasim.
olen kucucuk bir can. 14 yasinda hayata gozlerini yummus ve malesef birdaha acamamis gencecik bir vucut. bu cocuk komadayken ailesi dogum gununu kutladi mi dersin? o cocuk daha aski tadacakti, ask acisini tadacakti, ergen ergen dolasacakti ortalarda, hepimiz yaptik bunlari, onun da hakkiydi. yasama hakkini elinden aldilar. kalbi 16 kiloydu o cocugun, belki o tabuta sigdiramadilar o 16 kiloluk kalbi. sen nereden bileceksin evlat acisini?

ah sakirt, neden sakirtsin sen?
birazcik insan olun. ekmek almaya giden bir cocuk bu. hic dusunen olmadi mi cocugun belki de kendini korumak icin sapan tasiyabilecegini? o nereden bilecekti tomayi, biber gazini, pprtakal gazlarini? ya da belki de gercekten eylem icin almisti sapani eline. ama o cocuk nereden bilsin eylemin ic yuzunu? her yerde cocugun elinde sapanla cekilmis fotograflarini paylasip "su testisi su yolunda..." gibi tiksinc yorumlarinizi kendinize saklayin. adam mi kesti bu cocuk, milyarlarca dolarhirsizlik mi yapti? o 14 yasinda kucucuk bir cocuk bre insafsizlar!
polise gelince, benim cok polis tanidigim var, akrabam var. daha hicbirinden "polis hakli" lafini duymadim ben. eyleme giden polis akravam vardi ulan benim. polis var, serefiyle polislik yapan, insan olmayi becerebilmis, polis var, gozunu kin ve nefret burumus, insanliktan nasibini alamamis.

bugun bir yazi okudum, dogrulugu ne derecedir bilniyorum;
alex adinda yunan bir cocuk bir eylemde polis tarafindan oldurulur. basbakan halktan ozur diler, ic isleri bakani istifa eder, polis muebbet hapse mahkum edilir.

basbakanin agzindan neler cikti bu kucucuk cocuk icin? polise ne oldugu hakkinda bir fikri olan var mi?

insan olun azicik. halkinizi taniyin. basiret gozunuzu yalanlarla kapamayin. vicdaninizi susturmayin.
sadece insan olun.
güncel Önemli Başlıklar