bugün

abd li subaylar pkk ile gorusuyor

malumun ilamı gibi gazete haberi. ayrıntılar aşağıda :

ABD'li subaylar, PKK ile görüşüyor

ingiliz Daily Telegraph gazetesi, ABDli subayların, PKK lı teröristlerle düzenli toplantılar yaptığını yazdı. Gazete muhabiri McElroy, PKK lı Karayılan ın, Amerika ve ingiltere nin kendilerine yeterince yardım etmedikleri açıklamasını da aktardı.

ABD nin kayıp karanlık silahları sonunda kabul etmesi ve ingilizlerin de bazı silahlarının kaybolduğunu açıklamasının ardından bir şok iddia daha gündeme geldi. ingiliz Daily Telegraph gazetesi, Kandil Dağları mahreçli haberinde ABD askeri helikopterlerinin, subayları Kürt savaşçılarıyla düzenli toplantılara götürmek üzere kullanıldığı belirtiliyor diye yazdı. Kandil dağında bir ABD li bir müteahhide ait araçların kolayca göründüğünü de yazan gazete muhabiri McElroy, PKK lı Karayılan ın, Amerika ve ingiltere nin kendilerine yeterince yardım etmedikleri açıklamasını da aktardı.

The Daily Telegraph gazetesi muhabiri Damien McElroy, Kandil dağı mahreçli haberinde PKK nın önde gelenlerinden Murat Karayılan ile yaptığı görüşmeler ve izlenimlerine yer verdi.

ABD li subayların Kandil dağındaki Kürt savaşçıları ile düzenli toplantılar yaptıkları belirtildiğini kaydeden McElroy ayrıca, Kandil dağında bir ABD'li müteahhide ait araçlarının göründüğünü de yazdı.

AMERiCA VE iNGiLTERE KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEK

iran ın, altyapı ve kuvvetlerini saldıran Kürt gerilalları nın ABD tarafından gizli bir biçimde desteklediğini söylediğine dikkat çeken The Daily Telegraph muhabiri McElroy, Karayılan ın, iran ın, koalisyona saldırmaları için kendileriyle görüşmeleri yaptığını ancak iran ın bu talebini reddettikleri açıklamalarına da yer verdi. McElroy a göre Karayılan, Biz, iranlılara ABD ve ingiltere nin Kürt sorununu çözeceklerini ve bizlerin onların yarında olacağımızı söyledik dedi.

Karayılan ın kışlası nın yanında ışıkları ile donatılmış bir pist bulunduğuna da dikkat çeken McElroy, ABD'li bir güvenlik müteahhidine ait dört çekerli araçları kolay bir biçimde görülüyor dedi.

The Daily Telegraph haberinde PKK yetkililerinin, özel sohbetlerde son aylarda savaşçılarının iran içerisindeki hücrelere katılmak üzere ayrıldıklarını söyledikleri de kaydedildi.

Buna karşın, Türkiye ile iran'ın kendi Kürt bölgelerine baskı yapmak için işbirliğini yaptıkları nı da öne süren Karayılan ın ABD nın şimdiye kadar Kürtler için pek bir şey yapmadığını ima ettiğini kaydeden gazete, Karayılan ın, Doğru tarafta olmaya ve bundan yararlanmaya hazırız ancak şimdiye kadar mesafeli davrandık çünkü Amerika ve ingiltere, bizlere yardım etmek için yeterince çaba göstermediler sözlerine de dikkat çekti.

http://www.hurriyet.com.tr