bugün

internette tanışıp evlenmek

Arkadaşlık sitelerinden tanışmak ve sözlük vb. ortamlarda tanışmak olarak ikiye ayrılarak incelenmelidir.

Arkadaşlık sitelerinde herkesin amacı aşağı yukarı aynıdır ve herkes kendini amacı doğrultusunda pazarlar. Bu sitelerde iki kişinin konuşmasının amacı ya eş aramak ya da sekstir. Dolayısıyla iki kişi birbirlerini her açıdan tanımak yerine sadece "acaba bundan nasıl bir eş olur?" ya da "acaba bana verir mi?" sorularına cevap arar.

Sözlükte ise insanların amacı birbirleriyle evlenmek, sevgili olmak veya seks yapmak değildir tabi her konuda olduğu gibi burada da istisnalar vardır. Sözlükte yazarken yazarlar birbirleriyle arkadaşlık kurabilirler birbirlerinin hayata karşı bakış açısını ve hemen her konudaki düşüncelerini öğrenebilirler çünkü burada düşünceler ön plandadır. Dolayısıyla insanlar birbirlerini bir çok yönden tanıyabilirler. insanların kendini birilerine beğendirme gibi bir kaygısı olmadığı için daha düzgün bir ilişki olabilir.

Her iki durumda da ortak olan tek bir şey vardır. ister arkadaşlık sitelerinden, ister sözlük vb. ortamlarda tanışın, karşınızdaki kişiyi onun istediği gibi tanırsınız ama gerçek hayatta görüşülmeye başlanıldığında o insanla ilk kez konuşuyormuşsunuz gibi yeniden tanımaya çalışırsanız bu ilişkini bir parkta, sokakta, okulda tanışmaktan farkı kalmaz. Karşınızdaki insanla yeterince zaman geçirip, onu gerçekten tanıdığınızı hissettiğiniz zaman ister dostluk kurarsınız, ister sevgili olursunuz, ister evlenirsiniz.