bugün

17 aralık 2013 ihale ve rüşvet operasyonu

çok açıkça bellidir ki cemaatin hükümete göz dağı vermesi operasyonudur. göz altına alınan iş adamları ve inşaat şirketleri sahiplerinin hepsi hükümete yakın isimler olması ve bu firmaların içerisinde, suçlamalara bakacak olursak, acarlar ve doğa gyo olmaması bu tezi daha da güçlendirir yönde.

ancak olaya çok daha başka açıdan bakacak olursak, bu bir uyutma operasyonu da olabilir. bu zamana kadar sürekli yapıldığı gibi yani. malum bu sıralar hararetli bir bütçe maratonu geçmekte ve bütçenin onaylanmasına da kısa bir süre bulunmakta. eğer bu operasyon 1 hafta süreyle devam ederse bütçe meclisten geçer ve bu geçiş sadece gazetelerin basit ana başlıklarından bir tanesi olur. ayrıca daha dikkatler buradayken azerbaycan ile doğalgaz anlaşması imzalanmış durumda bile.

he şunu da söylemekte fayda var, şu anda gözaltına alınan insanların kılına bile zarar gelmez ve en geç 1-2 hafta içerisinde dava felan kalmaz ortada.

diğer bir olay da borsa manipülasyonu. malum bist pamuk ipliğine bağlı ve türkiye'de kodamanlardan birisi osursa düşer, birisi gülse çıkar. o derece dengesiz bir borsa. takip edenler bilir bugün fed toplantısı var ve yarın tahvil alımlarıyla alakalı bir karar çıkacak. %90 ihtimalle beklenen tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılmaya başlanacağı olacak. bu da bakıldığında, plan belli olduğu için, borsayı etkilemeyecek ve borsa yükselmeye başlayacaktı. ancak bugün olan operasyon sonucunda dün güzel bir seyirle artan borsa, bugün ilk seansı %2,29 kayıpla 73.128,57 puandan kapatıyor. daha ilk seans. hisse bazında bakılacak olursa;

baskının merkezi olan
halkbank: %6,65 kayıp 14,75 (1. seans sonu), (%12,34 kayıp ile 13,85'den günü kapattı).

vergi borcu çıkarılan ama büyük ihtimalle bir süre sonra affa uğrayacak olan
tofaş: %2,81 kayıpla 13,85 (1. seans sonu), (%5,26 kayıp ile 13,50'den günü kapattı).

cemaat şirketi olan
ipek enerji: %4,73 kayıpla 4,04 (1. seans sonu), (%13,00 kayıp ile 3,68'den günü kapattı).

den işlem görmekte.

ama bunca olaya rağmen taraf gazetecilik: %7,90 artışla 7,92'den işlem görmekte. (kapanış %4,63 kayıp ile 7,00)

bakanların içinde olması da tayyip erdoğan'ın zaten gözden çıkardığı bakanlar diye düşünüyorum. malum yerel seçimler nedeniyle kabinede bir revizyon olacak ve büyük ihtimalle bugün bu olaya adı karışan bakanlar da kabinede kendilerine yer bulamayacaklar ancak hayatlarında en ufak bir değişme olmayacak.

çok basit olarak bu bir win win'dir. çift taraflı kazançtır. bir kaç gün bununla oyalanır herkes özellikle de ana muhalefet. bu sırada perde arkasında işler yapılır, imzalar atılır, bütçe kabul edilir, borsa yükselir ve şu anda alım yapan sözde "cemaatçiler", sene sonuna kadar paralarını çikolata yalar gibi yalarken, kaybeden biz halk oluruz.

bu ülkenin başına her gelenin bir şeyler cukkaladığını hepimiz çok iyi biliyoruz. bunu ana muhalefet de biliyor, cemaat de biliyor ve hepsi bu pastadan pay almak için birbirlerine saldırıyorlar. işte fırsatı da geldi.

fenerbaçe galatasaray gibi aynı. ezeli rakipler ama pastanın en büyük payını beraber paylaşırlar, istanbul'un en güzel arazilerinde yan yana tesisleri olur vs. ama taraftarlar savaşır yeri gelir birbirlerini öldürürler ancak kaybeden asla kurumlar olmaz.

şimdi sizinle bir borsa hesabı yapalım. cemaatin hissesi ipek enerji dedik. borsa 16.12.2013 tarihinde 74.000 seviyesinde kapanır. eğer ki sizin içeride bir adamınız varsa operasyonu öğrenir paranızı çekersiniz ve bugünü beklersiniz. yok olduğunu ancak şansınız yaver gittiğini ve o tarihte parayı borsadan çektiğinizi ve kazancınızla beraber elinizde 100.000 tl olduğunuzu varsayalım. satış söz konusu dedik ve ipek enerji hissesini de bugün 3,70 tl'den aldığınızı kabul edelim (bu 1 adet hissenin fiyatı). 100.000/3,70 = 27.027 adet hisse yapar. komisyon ücretini düşersek de elimizde 27.000 adet hisse kalsın. bu operasyon maksimum 1 ay sürer desek, 17.01.2014 tarihinde hissenin yaklaşık olarak 4,70'den işlem göreceğini düşünürsek (ki bu operasyonda bu kadar sert düşmesi kademeli olarak bu kadar artacağının habercisidir demektir) elinizde 27.000 tl kâr para kalacaktır. yani 1 ay içerisinde oturduğunuz yerden 27.000 tl kazanıyorsunuz. 4,70 değil de 4,45 olsa desek; 27.000 x 4,45 = 120.150 tl. yani 20.150 tl kâr. hesap gayet ortada. ve bu operasyonun izlerinin 1 ay süreceği en kötü ihtimal. bana sorarsanız en fazla 1 yada 2 hafta olacak. eldeki paranın büyüklüğüne göre hesabı tekrarlayabilirsiniz.

velhasıl

şimdi gerçekten hakan şükür'ün istifasını onurlu mu buluyorsunuz? ya da orgazm olarak izlediğiniz cemaat hükümet savaşının gerçekten bir savaş olduğuna inanmaya devam mı ediyorsunuz? ya da cemaatin gerçekten hükümeti yıkmak istediğine?

denklem çok basit;

vegas'da kasa, türkiye'de iktidar ve otorite her zaman kazanır.

cukkalar hayırlı olsun.

ayrıca; yerel seçimlerden akp; istanbul, ankara dahil çoğunluk yerel yönetimleri alarak çıkar. çünkü şu anda işbirliği yaptığı cemaat değil, milli görüştür. milli görüş cemaatle ayrı iki taraftır. gülen bunu çok iyi biliyor ve şu anda yerel seçimlere kadar akp hükümetine saldırabildiği kadar saldıracak. velhasıl 1 nisan 2014 tarihinde akp yerel seçimlerden çıktığı zaman (ki %99 ihtimal 1. parti çıkacak), işte o zaman gülen fbi, cia ve nsa'den hatta beyaz saray'da bir odadan sığınma hakkı istese çok iyi olacak. çünkü bu maçın rövanşı çok gollü geçer...