bugün

cumhuriyet halk partisi

akp dışında bir partiye oy vermek için kendimi zorluyorum. kemal kılıçdaroğlu amerika'dan cnn türk'e konuşuyormuş. seçimde yaklaştı. belki iyi birşeyler derde oy verebilirim diyorum. adamın dediği "nere gitsem bana tututklu gazeteci, askerler soruluyor. istanbul adayımız sarıgül mü şumu bumu belli değil" ıvır zıvır konuşmalar. arkadaşım bana yönelik vaadin ne? birilerine belediye başkanlığı adaylığı veya hapisten kurtarma çabaları vermekle ancak onların oyunu alırsın. benim oyumu ne karşılığında istiyorsun? gerçi istediğin oy değil. istanbul rant kapısıymış da istanbul'u alarak akpnin rantını kesecekmiş de. akp'nin rantını değil önce oyunu kesmen lazım ki o dediklerin olsun. istanbul'u almak için veya oy almak için sadece karşıdaki partiyi kötülemek; onlar kötü bana oy verin demeye gelir. sebep göster. neden sana oy vereyim?

senin partinin yönettiği koalisyonlarda rantiyenin en alasını gördüm. koalisyonun bir ucundan tuttuğunuz zamanlar; eski devrimciler yıllarca boşuna silahla, kavgayla uğraşmışız deyip en kapitalist insanlara döndüler. ülkücüler mafyaya döndü biz işadamı olduk dediler. rant suçlamalarıyla, fişleme suçlarıyla, akpyi değişik şeylerle suçlamayla oy alınmaz. çünkü bunların en iyisini sizde yaptınız. bana farklı birşey söyle.

düşünüyorum düşünüyorum. türkiye'nin bu halde olmasının en büyük nedeni chp. bu kadar muhalif insan varken bir araya gelebilecekleri bir başka partinin önünü kesiyor. tabi demokratik hakkıdır. maalesef demokratik hakkı değil. akpden farkı yok. bu partileri gördükçe az gelişmiş ülke olduğumuz yüzüme daha iyi çarpıp kendime geliyorum. ben gelişmiş bir ülkeymişiz zannına kapılıp insan haklarıyla sınırlandırılmış demokrasi ile yönetiliyoruz zannediyorum. maalesef demokrasiyi birisi azınlığın çoğunluğa zulmü, diğeri çoğunluğun azınlığa zulmü(ki bu azınlık iktidarından daha demokratik) olarak bilen iki büyük partimiz ve yandaşları var.

bazılarına aykırı gelebilir ama bdpli belediyeler bile bu ikisinden daha demokratik ve insan haklarına saygılı. tabi pkk yandaşlığı ve terörist olmaları herşeylerini alıp götürüyor.