bugün

sözlük yazarlarının aşk hikayeleri

Zaman ilerliyordu sözlük. Her gün daha da çok bağlanıyorum. Kendimi biliyorum hastalık derecesine gelecek bu iş. Nitekim birkaç hafta sonra stajı bitti. Bense onunla daha fazla konuşmak için o gün okula gittim. Kaydımı dondurdum. Annem meraklı tabi, niye yaptın böyle oğlum diye soruyor. "Anne biraz kafamı dinleyeyim bak, bak okul hayatım boyunca hiç zaman kaybetmedim. istediğim kadar okuyayım üniversiteyi." diyorum. Sen nasıl istersen diyor.

Söylüyorum "O"ya. Bugün okulu dondurdum diye. Bayağı kızdığını hatırlıyorum. Ki normalde yapamaz. Bu yüzden yer etmiş sanırım. Gerçi konuşmasından anlayabiliyorum, yalan kızma bunlar. Aslında geç mezun olacağım diye üzgün ama, konuşacağımız süre artacak diye sevinçli. 2 duyguyu aynı anda yaşıyor. Zaten mevzuyu çok uzatmadan hayırlısı diyip devam ediyoruz.

Biraz öz babamın tarafından bahsedeyim sözlük. Ailede soyadı taşıyan birtek ben kaldım. Amcam ve halam var. ikisininde çocuğu olmadı. Büyükbabam ve babaannem hala hayatta. Bu yüzden bu taraf bana çok yüklenir. Baba tarafımda herkes yüksek eğitim almış vaziyette. Bu yüzden okumam onlar için bir ölüm kalım meselesi. Hala müdür iken ortalığı nasıl kavurduğunu anlatan bir büyükbabam ve bazı önemli isimlerin doktorluğunu yapan bir amcam var. ikisinin de prestij tutkuları çok yüksek. Tabi benim okulu dondurma haberim, kulaklarına gidince kafayı yediler diyebilirim. Önce annem arandı. Konuşmayı dinledim. Annem okulda sorunlarım olmadığını, sadece dinlenmek istediğimi güzel güzel tam 1 saat anlattı. Sonra beni aradılar, 1 saat bende açıklama yaptım. Sonunda peki bakalım biraz kafanı dinle diyip işin ucunu bıraktılar. Güzel olmuştu. Şimdi geçireceğim bir boş vakit vardı. 6 ay kadar...

Bu dönem boyunca, kimseye anlatmadığım şeyler anlatıldı. Aynı şekilde o da yaptı.Boyut atlattıkça atlatıyordum, ve en ufak bir korkum yoktu. Video - Chat denen zıkkımdan kafamı kaldıramaz oldum. Bunun nereye götüreceği belliydi. Zira bir gece, yine böyle saat 5 gibi falan. " Sen benim yaşımı çok mu büyük buluyorsun" dedi.
"Hayır" dedim..

- Çünkü senin biyolojik yaşının 18 olması beni ilgilendirmiyor. Sen çok daha olgunsun.
- Teşekkür ederim.
- Çok iyi anlaşıyoruz farkındasın değil mi?
- Çoktan öte.
- Yani bu yaş - yer farkına takılmıyorsan, ki ben takılmıyorum. Çok iyi arkadaşız, inanılmaz anlaşıyoruz. Züper bir uyumumuz var.
- Bence de. E yani? (illa söyleticem sözlük, bendeki naz padişah kızında yok)
- E sence başka şeyler yaşamamız gerekmiyor mu?

Biraz daha süründürdüm belki. Ama en sonunda tahmin ettiğiniz yere gitti. En sonunda bir sonraki tatile kadar, en azından potansiyel ilişkiye saygı duymak açısından, gözleri dışarıya kapamaya karar verildi.

Ancak tabi biz büyüdükçe neyi öğreniyoruz sözlük? Mutluluğu istiyorsan, önce bir ağlayacaksın. Yaşadığıma hala inanamadığım olaylar zincirlemesi, bundan sonra başlayacakmış meğer.
güncel Önemli Başlıklar