bugün

atatürk e açık mektup

atam; asla unutmadık. asla unutmayacağız seni. senin bahsettiğin o hainler şimdi bu ülkeyi yönetiyorlar. senin yolunda yürüyen gençler onlara çok yakında gereken cevabı verecek atam.

atam; biz seni unutmadık. unutturmak için çok çabalıyorlar. andımızı kaldırdılar atam.. senin resimlerini, sözlerini kaldırdılar. gençliğe hitabeni kaldırdılar. yetmez bunlar seni unutmamıza atam. gelecek nesillere de seni anlatacağız biz. kitaplardan kaldırsalar ne olur. seni aklımızdan kalbimizden çıkaramazlar.

atam; bir oğlum var benim. adı egemen ismet. egemenliği korusun diye egemen, senin silah arkadaşın ve hemşehrimiz diye ismet. ona "ana" dan önce "ata" demeyi öğrettim. 2,5 yaşında. senin resmini görünce yarım yamalak sözleriyle "atatüüyk" diye haykırıyor atam. nasıl gururlanıyorum bilemezsin. ben ona da güveniyorum. o da öğretecek çocuklarına seni. tıpkı benim gibi.

atam; sen gideli 75 koca yıl oldu. ne hainler gördük sen gittikten sonra. hepsi bertaraf oldu. bu belayı da atarız başımızdan sen merak etme. oralardan bakıp ta üzülme.

atam; en kısa zamanda yine geleceğim yanına. bu sefer oğlumla yürüyeceğim aslanlı yoldan. orda tanıyacak seni ve senin önderliğinde verilen özgürlük mücadelesini.
ellerinden öpüyoruz. sana minnettarız. mekanın cennet ruhun şaad olsun.